Предимно слънчево ще бъде времето днес, с максимални температури между

...
Предимно слънчево ще бъде времето днес, с максимални температури между
Коментари Харесай

Предимно слънчево днес, утре - започват валежи

Предимно слънчево ще бъде времето през днешния ден, с оптимални температури сред 15° и 20°, по-ниски в крайните източни региони, в София - към 16°. Ще духа слаб вятър от юг.

През нощта облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 3°.

Утре ще бъде облачно, а в следобедните часове ще стартират и превалявания от дъжд, най-рано в западните региони. Температури ще са към момента високи - оптималните ще са сред 12° и 17°, по-ниски - сред 9° и 11°, ще бъдат в Западна България. Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще става студено.

В планините облачността ще се усилва. Около и след обяд от запад ще стартират превалявания, над към 2000 метра - от сняг.

Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, само че вечерта ще стартира да се ориентира от северозапад и с него температурите ще стартират да се намаляват.

На доста места на Балканите се чакат превалявания, като се изключи североизточните елементи, като основно в западната половина количествата ще са обилни. От северозапад ще нахлува по-студен въздух, който ще намали температурите и в северозападната част от полуострова дъждът ще минава в сняг.

У нас с понижението на температурите, през нощта против четвъртък, във високите полета на Западна България и Западния Предбалкан дъждът ще се примесва и ще минава в сняг.

В четвъртък тук-там преваляванията ще продължат, а температурите ще се задържат по-ниски, спрямо предходните дни. В петък преваляванията ще спрат, а дневните температури още веднъж ще стартират да се покачват.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР