Предимно слънчево и топло за сезона ще бъде времето в

...
Предимно слънчево и топло за сезона ще бъде времето в
Коментари Харесай

Последните слънчеви и топли дни са този уикенд

Предимно слънчево и топло за сезона ще бъде времето в събота и неделя, преди при започване на идната седмица да настъпи утежняване.

Съботният ден дава обещание да е безоблачен и спокоен. Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса, за региона на София – 24 градуса, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад.

Над планините ще е слънчево със слаб до сдържан северозападен вятър, който ще се усили вечерта. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде към 16 градуса, на 2 хиляди метра – към 9 градуса. По Черноморието оптималните температури на въздуха ще бъдат 18-20 градуса, като ще духа слаб югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде едва – 1-2 бала.

В неделя оптималните температури ще са малко по-ниски – към 21-24 градуса. Ще стартира заоблачаване, само че към момента ще бъде най-вече слънчево.

От началото на идната седмица обаче облачността ще бъде забележителна, а в първите три работни дни се чакат и валежи. Температурите последователно ще спадат, като в сряда оптималните ще бъдат към 11 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР