Преди време учени доказали, че кръвта е носител на човешкия

...
Преди време учени доказали, че кръвта е носител на човешкия
Коментари Харесай

Донорът на кръв дарява и характера си

Преди време учени потвърдили, че кръвта е притежател на човешкия разсъдък и страж на личността. В подобен случай какво става с болния, в случай че неговият донор е бил загрубял палач, да вземем за пример?!

В началото на 80-те години на ХХ век в здравната литература на Съединени американски щати били разказани стотици случаи на изменение на човешката персона под въздействието на прелятата кръв.

В Хюстън пациентка на име Анджела Такър, страдаща от рядко заболяване на крвъта, в продължение на пет години получавала " алена течност " от един и същи донор.

По това време в Щатите съществува процедура реципиентът да подписва контракт с донор, подобаващ по съгласуемост на кръвта. Затова Анджела се договорила с стопанка, която от време на време давала кръв за преливане.

Резултатите са потресаващи. В течение на тези пет години коефициентът на просветеност на Анджела паднал под 26 пункта. А преди болестта й бил повече от 130. Този фрапиращ спад бил установен по време на изпита, на който Анджела била подложена поради непрекъснати провали в работата й.

Тя ръководела вложенията в огромна финансова компания, само че в последните години непрестанно създавала проблеми на компанията. След следващата неточност я намалили до редови управител и я държали на работа по благосклонност поради невероятните й триумфи от предходната позиция.

Жената като че ли не била същата след кръвопреливането. Има и други елементи, които внасят изясненост в картината на разпада на личността, написа в. " Врачка ". Имало години, в които Анджела не пропущала нито една галерия, нито един концерт с класическа музика в Хюстън.

Сега нейната сбирка събира прахуляк в килера, а музиката освен, че е на назад във времето, само че сякаш е забравена. Две години Анджела взе участие в националната лотария, за съществуването на която преди не е знаела. Веднъж в седмицата върви на бейзболен мач, а по-рано не се е интересувала от този спорт.

Откъде са се взели тези черти на характера й? Отговорът може би е елементарен! Анджела е приела личностната характерност на своя донор - простоватата американска стопанка.

Друг слисващ случай от Франция, в който основно настоящо лице е синът на един от най-богатите в страната - търговеца на недвижими парцели Жилбер Д. Момчето учело в колеж за защити деца. Било любим на учителите и на съучениците си. Но по време на интервенция от апандисит младежът получил мощно кръвотечение. Прелели му кръв.

След интервенцията момчето се трансформирало. Превърнало се в злобно зверче. По време на ваканцията то два пъти се включвало в ограбването на магазини. Влиятелният и богат татко едвам съумява да го защищити от закона.

Но нещата не свършили до тук. Тийнейджърът наръгал с нож инцидентен минувач, след което татко му не съумял да го отърве от правораздаването. Така момчето попаднало в пандиза. Предполага се, че на богатия правоприемник е била прелята кръв от загрубял нарушител.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР