Преди време Google представи формата Accelerated Mobile Pages (AMP), предназначен

...
Преди време Google представи формата Accelerated Mobile Pages (AMP), предназначен
Коментари Харесай

Google се отказва от контрола на AMP стандарта

Преди време Гугъл показа формата Accelerated Mobile Pages ( AMP ), предопределен да форсира зареждането на мобилните уеб страници. Въпреки че това е план с отворен код, по който могат да работят всички, обществото приема AMP точно като план на Гугъл. Някои даже разглеждаха AMP като опит целия интернет да се трансферира към формат, следен от Гугъл.

За да се оправи със обстановката Гугъл реши да се откаже от контрола на AMP. Интернет колосът има намерение да вкара нов метод за ръководството на AMP Project. Решенията върху измененията в кода към този момент ще се взимат от специфична комисия, в която ще вземат участие експерти освен на Гугъл.

Гугъл към този момент предложения представители на The Washington Post, AliExpress, eBay, Cloudflare, и Automattic (проектът WordPress).

Предполага се, че груповият орган няма да допусне възникването на обстановка, при която един човек или единствено една компания да господства във вземането на решения, които могат да обиден огромен брой хора. Гугъл предложи новият проект да бъде разискван по време на събитието AMP Contributor Summit, оповестено за 25 септември тази година.

Гугъл ще се опита да разшири сферата на потребление на AMP и посредством други способи. Това ще бъдат нови уеб стандарти, предлагащи сходни благоприятни условия и прерогативи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР