Преди точно един месец Рождър Федерер изигра своя последен професионален

...
Преди точно един месец Рождър Федерер изигра своя последен професионален
Коментари Харесай

Още през ноември: Федерер се завръща на корта за демонстративен мач!

Преди тъкмо един месец Рождър Федерер изигра своя финален професионален мач, сбогувайки се с тениса пред препълнената зала " О2 Arena " в Лондон. Още тогава швейцарецът съобщи, че това не е " довиждане ", а по-скоро " сбогом ", защото отсега нататък има намерение да остане покрай тениса и да се включва в разнообразни събития с показателен темперамент. Маестрото ще избави въпросното си заричане още през идващия месец, защото на 19 ноември следва да вземе присъединяване в показателен дуел в Токио.

20-кратният притежател на титли от Големия шлем ще бъде измежду специфичните посетители на благотворителното събитие LifeWear Day, чийто уредник е един от главните спонсори на Маестрото - японският бранд за дрехи Uniqlo. Въпросното събитие цели да въодушеви младежите да спортуват и да ги запознае с изгодите от дейния метод на живот, а като част от програмата е планувана и специфична подготвителна сесия с деца сред 1-ви и 4-ти клас, които ще имат опция да се допрян до Роджър Федерер и локалната звезда на тениса в инвалидни колички Шинго Куниеда.

Другите двама доказани участници в събитието са някогашният №4 при мъжете Кей Нишикори и звездата на тениса за инвалиди Гордън Рийд, който е някогашен №1 в ранглистата както на сингъл, по този начин и на двойки и в същото време може да се похвали с общо 21 трофеи от Големия шлем поединично и при тандемите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР