Преди седмица енергийни експерти сигнализираха, че градската в Димитровград, която

...
Преди седмица енергийни експерти сигнализираха, че градската в Димитровград, която
Коментари Харесай

2 седмици без реакция от страна на институциите по сигналите за неизправността на градската станция за качеството на въздуха в Димитровград

Преди седмица енергийни специалисти алармираха, че градската в Димитровград, която отмерва качеството на въздуха, е прекомерно остаряла и съществуват предпоставки и доказателства да компрометира данните.

За страдание, за цяла седмица никой от способените органи не се самосезира и не направи инспекция на близо 30 годишната измервателна станция, макар обстоятелството, че димитровградчани стачкуваха против качеството на въздуха.

Експертите подали сигнала в медиите инспектираха на място градската измервателна и установяваха, че тя е заустена в низината на междуполово пространство и заради тази причина може доста да изкривява данните за качеството на въздуха.
свързани новини2730на 05.12.202110038на 03.12.2021
Към момента градската е главният източник на данни за качеството на в Димитровград. Положително е, че локалният Топлоелектрическа централа направи подаяние на общината и закупи 2 нови съвременни и доста по-надеждни станции за премерване на индикаторите на въздуха.

Припомняме, че специалисти откриха, че остарялата апаратура е инсталирана през далечната 1993 година и за тези близо 29 години не е подменяна, нито е сменяно мястото и.

Според експерти еколози на всеки 3 години е належащо експертна комисия да прави оглед на местоположението на всяка измервателна станция. От 1993 година до през днешния ден в региона на станцията са издигнати голям брой високи здания, които на процедура стопират достъпа на пресен въздух до амортизираната станция. Според специалистите неналичието на проветрение евентуално изкривява данните.

Потвърждение идва и от изнасяните данни от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково и тяхната мобилна станция, която през месец октомври не засече нито едно превишение на индикаторите за качеството на въздуха, до момента в който остарялата градска непрестанно демонстрира пагубни данни.

Очаква се двете нови измервателни станции да открият същинските стойности на индикаторите за в Димитровград.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР