Преди седем години e само проект. Преди дни избухва с

...
Преди седем години e само проект. Преди дни избухва с
Коментари Харесай

Сферата в Лас Вегас – атракцията на атракциите

Преди седем години e единствено план. Преди дни избухва с невероятна атракционна мощност, взривяват я популярните музиканти от U2. Масивната сфера е на стойност 2,3 милиарда $, висока е 111 метра и наподобява като нещо извънземно на фона на силуета на града в пустинята. Първоначалната схема е направена от Джеймс Долан, изпълнителен шеф на Madison Square Garden и притежател на Ню Йорк Никс и Рейнджърс. 
Заедно с Дейвид Дибъл, основен изпълнителен шеф на MSG Ventures, те се заемат с задачата да създадат гражданска война в развлекателната промишлеността в Лас Вегас. Сферата се счита за колосален триумф. За първи път тя изгрява на 4 юли, с цел да означи Деня на независимостта. В този ден жителите и гостите на Лас Вегас стават очевидци на цифров фойерверк и око, което като че ли сканира хоризонта с думите „ Здравей свят! “. „ Това в действителност е нова среда – споделя Долан – когато си в Сферата, не ти споделят какво да гледаш. Публиката взема решение върху какво желае да се концентрира. “
Във вътрешността на необятната 157 метра сфера LED екран с висока разграничителна дарба (най-големият на планетата) обгръща на половина публиката – 17 600 места. 10 000 от тях обезпечават завладяващо преживяване с неповторима звукова система, която кара гостите да се потопят в звука, да го обхванат с всичките си сетива и да „ почувстват " звукови трептения.
Sphere, както стана известно това ново създание на архитектурната и високотехнологичната мисъл, с горделивост може да се похвали с най-голямата в света аудио система за концертен клас, включваща 1586 модула високоговорители, 167 000 драйвера за високоговорители, усилватели и канали за обработка, както и 300 мобилни модула високоговорители. В цялост тези съставни елементи обезпечават „ кристално чисто “ и многопластово аудио преживяване.

Не единствено интериорът на постройката е впечатляващ, само че и екстериорът й може да се похвали с 1,2 милиона светодиода с размер на хокейна шайба, които могат да бъдат програмирани да основават динамични и колосални екрани с изображения. На 4 юли пътуващите в самолети, прелитащи наоколо, описват, че се видели кълбото да свети като друга планета, от него „ излизали “ подскачащи баскетболни топки и други божествени фигури от художествения дизайн. 

Голямото разкриване е на 29 септември с U2 и шоуто „ UV Achtung Baby “. Тази именита рок група зае централно място в колосалната, най-съвременна сферична конструкция и показа двучасово осъществяване, което докара публиката до възторг.

Билетите за атракцията костваха от $400,21 до $1495. 
Предстои премиерата на „ Пощенска картичка от Земята “, продукция, режисирана от фамозния режисьор Дарън Аронофски. 
Източник 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР