Преди се оплаквахме от данъци, сметки за комунални услуги, отчисления

...
Преди се оплаквахме от данъци, сметки за комунални услуги, отчисления
Коментари Харесай

„Плащайте за дъжда!“: 10 закона на Германия, които вбесяват дори германците

Преди се оплаквахме от налози, сметки за комунални услуги, отчисления към фонда за главен ремонт и така нататък Това обаче са цветенца спрямо тези налози, наподобяващи на изнудвания, които ги има в Европа. Косата ще ви настръхне. За това в материала на Царград.

Алина К., жителка на един от дребните градове в Източна Германия, емигрирала от Русия преди 15 години, ни описа какви закони и правни спорове не разрешават на елементарните германци да живеят по-спокойно.

След дъжд - налог

Това не е смешка, само че в Германия в действителност има налог върху дъждовната вода. Вярно, не приказваме за потреблението на дъждовна вода за лични цели – в случай че беше по този начин, то и до налога върху въздуха не е надалеч, а за работата на канализацията.

Ако прилежащата територия на дома ви е асфалтирана и преваляванията от частната ви земя се изливат в публичната канализация, в случай че обичате, платете. Средно едно домакинство в Германия получава сметка към 150-200 евро годишно като налог дъждовна вода.

Имате недоверчив доход/сметка

Като цяло в Германия има доста разнообразни налози - към петдесет. Заедно те могат да доближат до 50% от приходите. Ето за какво в Германия е толкоз мъчно да развиете личен бизнес от нулата, в случай че имате концепция, предпочитание и даже някакви умения, само че нямате финансова „ въздушна възглавница “.

Освен това банките са доста деликатни към произхода на парите и в случай че се усъмнят, че нещо не е наред, с лекост могат да блокират сметката ви. За размразяването й от време на време са нужни месеци процедури и изтощителна бумащина.

Ние знаем какъв брой да ви вземем

В Русия хората са привикнали да заплащат за електрическа енергия съгласно показанията на електромера. Германия има друг метод. Енергийната компания, употребявайки някои комплицирани параметри, пресмята какъв брой електрическа енергия вие персонално би трябвало да изразходвате за една година и издава фактура в сходство с тези калкулации.

В края на годината всичко може да се оспори и преизчисли, само че това е проблематична и сложна задача, - споделя Алина.

Ако вярваш, - плащай

Докато в Русия Църквата е упреквана в платени услуги и продажба на свещи, в Германия има „ църковен десятък “ на законодателно равнище. Ако при попълване на въпросника при регистрация по местоживеене посочите, че принадлежите към една от протестантските евангелски църкви, изповядвате католицизъм или сте последовател на юдаизма, ще би трябвало да платите към 8-9% от сумата на персоналния ви налог върху приходите на съответната религиозна организация.

Възможно е да откажете това, само че е мъчно. Трябва да посетите специфичен орган (те надалеч не са навсякъде), с цел да се откажете публично от Бога и вярата, да напишете заявление и да получите съответния документ. Между другото, прави усещане, че православните в Германия не заплащат подобен " десятък ".

" За две години си наш "

Емигрантите, пристигнали от Русия, постоянно се оплакват от неуместната система за обработка на контракти с мобилни оператори. Факт е, че в Германия договорът с един от трите национални телекомуникационни оператора нормално се подписва незабавно за две години. Не може да бъде преустановен преди приключване на периода, а в случай че не желаете да го подновите, би трябвало да уведомите оператора за това най-малко три месеца авансово.

Между другото, желанието ви да запазите номера при прекосяване от оператор на оператор ще ви коства към 30 евро.

Без " М " и " Ж "

В Германия формалните медии са длъжни да употребяват безпристрастен по пол език. Трябва да го приказват и лекари, учители, служители и за предпочитане всички съзнателни жители на страната. Какво значи това?

Например, когато съществително име демонстрира жанр, целесъобразно е да го измененията с глаголна структура. Тоест вместо „ докладващ-а “ вярно е да се приказва – тези, които изнасят отчети, вместо „ мама/татко “ – „ родител “.

Трябва да кажа, че сходна езикова абракадабра е много изнервяща за самите германци, изключително в източната част на страната. Към това би трябвало да се прибавят и съмнителните уроци в немските учебни заведения, където децата се учат, че човек има не два, а най-малко три пола.

Много неодобрение провокират прословутите уроци по полово образование, за непосещаване на които родителите могат да бъдат санкционирани, – оплаква се Алина.

Между другото, немското образование в елементарните учебни заведения също повдига въпроси. Ситуацията, когато възпитаник в четвърти клас просто не може да чете, не е нещо извънредно.

Не може да работите в неделя

При това този закон няма нищо общо с религията: просто в страната има цялостен почивен ден. Всичко е затворено: супермаркети, фризьорски салони, магазини за облекла и така нататък И в този ден е строго неразрешено да се подвига звук. Не е разрешено даже да говорите на всеослушание, да миете и изхвърляте стъкления амбалаж след празненство. Ако решите да окачите рафт в неделя и започнете да дупчите стената, очаквайте полиция и голяма санкция.

Забранено е да се влиза в гората без позволение

Събиране на мъртва дървесина, несъмнено, също е невероятно. Цветя могат да се събират, само че по малко. Когато събирате хербарий, би трябвало да следвате несъмнено предписание. Вашият букет би трябвало да пасва прецизно сред палеца и показалеца, сгънати в пръстен. За такова предписание има специфичен термин Handstraußregelung - " регулировка на ръчен букет ".

Съответно е строго неразрешено да се лови риба във всевъзможни водоеми без специфичен документ.

Муха за обяд в кюфтето

Приемането на закон, допускащ на немските производители да прибавят смляни инсекти към храната, провокира огромен резонанс. Засега " здравословното " брашно от скакалци се прибавя единствено към някои типове самун и юфка, само че в бъдеще възнамеряват да го употребяват в производството на бисквити или брашно.

Правителството се пробва да се преструва, че това се дължи на наклонността за запазване на околната среда, само че по-скоро става въпрос за понижаване на стандарта на живот на елементарните германци, в това число заради антируските наказания.

Пиян ли си - слизай от колелото

И най-после, необикновен за нас закон, само че може да бъде признат и в Русия. В Германия пийнал велосипедист освен ще бъде санкциониран, само че може и да бъде лишен от право да ръководи автомобил. Това се случва, в случай че в кръвта на пийнал велосипедист се открият повече от 1,3 ppm алкохол.

Вместо послепис

Трябва да се означи, че позицията на жителите на Германия, макар привидната стабилност, се разграничава доста според от географията. По думите на нашия събеседник, източногерманците са доста по-консервативни, имат ужасно отношение към Русия, а възрастните бюргери даже изпитват носталгия по времената на Германска демократична република.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР