Преди присъединяването на България към ЕС този подход бил често

...
Преди присъединяването на България към ЕС този подход бил често
Коментари Харесай

70 хил. българи били като Нотариуса - със сменено ЕГН, така преодолявали черните печати

Преди присъединението на България към Европейски Съюз този метод бил постоянно прилаган, стана ясно от думите на районния министър Андрей Цеков

Смущаващи данни, че над 70 хиляди българи са със заменено ЕГН изнесе районният министър Андрей Цеков. Току-що той приказва пред публицисти в Смолян за инспекцията на случая със замененото ЕГН на Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Това, което аз зная, без да съм получил отчета, е че въпросното ЕГН е било променено, в случай че не ме лъже паметта през 1999 година или 2000 година Конкретните данни евентуално ще ги получа довечера като се прибера. Само че тук бих желал да кажа следното: Не е необикновена вест, че има хора с променено ЕГН. Данните, с които аз разполагам са, че такива са над 70 000 души в България. Промяната на ЕГН става въз основа на правосъден акт, по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по гражданско –процесуалния кодекс. За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно. Тоест употребена е била правосъдната система посредством този иск за определяне на обстоятелства да се трансформира рождена дата. Става релативно просто – водят се няколко очевидци, които да свидетелстват, че лицето се е родило не на първи, а на втори да вземем за пример. Променя се по-късно ЕГН-то и безусловно нови персонални данни получава лицето. Най-вероятно инспекцията в Министерство на регионалното развитие ще откри съществуването на сходен правосъден акт. От там нататък ще би трябвало да се види кой е този съд и въз основата на какви доказателства е направил тази смяна “, разяснява министър Цеков.

По-рано през днешния ден вътрешният министър Калин Стоянов разгласи, че има построени няколко версии за убийството на митичната фигура в ъндърграунда Мартин Божанов-Нотариуса и непрестанно се събирали факти и условия.

Във връзка с частния клуб „ SS ”, свързван с Мартин Божанов, с неговата активност и членове, Калин Стоянов означи, че няма прогрес. Министърът позволи, че всичко ще се обясни в границите на инспекцията от краткотрайната парламентарна комисия. По-рано през днешния ден правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че ще инициира дисциплинарни производства против магистрати, за които се потвърди, че са посещавали клуба. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР