Преди повече от четвърт век процесът SEDM беше създаден като

...
Преди повече от четвърт век процесът SEDM беше създаден като
Коментари Харесай

Военният министър: Случващото се в Украйна е най-голямата заплаха след Втората световна война

Преди повече от четвърт век процесът SEDM беше основан като механизъм и един от най-важните конгреси за районно съдействие и повишение на сигурността и стабилността в Югоизточна Европа. През миналия интервал той изигра забележителна роля в процеса на укрепването на добросъседските връзки, за евроатлантическата интеграция на страните от района и значително способства за подобряването на военните качества на нашите въоръжени сили за справяне със заканите пред сигурността на XXI век.

Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов при започване на годишната среща на министрите на защитата във формат SEDM (Процес на срещи на министрите на защитата от Югоизточна Европа), която се организира в София.

Той означи, че тази година, за съжалени е, срещата ще премине под знака на предизвикващите паники и разстройства събития , разрастващи се на територията на Украйна. " Оценяваме това като най-голямата опасност за мира и световната сигурност след края на Втората международна война ", посочи Стоянов.

" Бих желал да изразя взаимност и почит към смелостта, твърдостта и героизма на украинския народ и украинските въоръжени сили в битката им за отстояване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна ", сподели още военният министър.

Приветствие при започване на годишната среща на министрите на защитата насочи и зам.-министърът на защитата Теодора Генчовска . Тя акцентира, че от основаването на SEDM, процесът промотира мир и съгласие, и е значима районна самодейност.

" Вярвам, че през днешния ден ще допринесем за развиването на взаимните ни старания, с цел да създадем предпоставки за ярко бъдеще ", посочи тя и означи, че провокациите пред сигурността и заканите, пред които се изправя модерният свят, са проява на мощната взаимна взаимозависимост сред нациите и районите.

Генчовка също разяснява протичащото се в Украйна. " Призоваваме Русия неотложно да спре насилието и да изтегли войските си от Украйна . Граници не би трябвало да бъдат премахвани ", съобщи тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР