Преди по-малко от седмица в Атина бе страшно. Днес кошмарът

...
Преди по-малко от седмица в Атина бе страшно. Днес кошмарът
Коментари Харесай

В Атина пак се лее кръв!

Преди по-малко от седмица в Атина бе ужасно. Днес кошмарът се повтори. Демонстранти нахлуха в Министерството на труда в центъра на гръцката столица, протестирайки против решението на държавното управление да промени закона за стачките.

Според свидетелствата, стачкуващите са били членове на профсъюза ПАМЕ, причислен към Гръцката комунистическа партия (ККЕ). Тълпата разруши полицейския кордон и щорите на постройката, преди да нахлуе. По време на конфликтите служител на реда е ранен.

Правителството, ръководено от СИРИЗА, бе насила след митингите на синдикатите и опозиционните партии да отдръпват изменението на закона за стачките на служащите и други трудови въпроси единствено часове след внасянето им в Народното събрание. Що се отнася до правото на стачка, в изменението се споделя, че с цел да се направи стачка в един съюз, най-малко 50% плюс един от дейните членове на синдикатите би трябвало да се спогодят. Съществуващият закон гласи, че са нужни единствено 20% от членовете на съюза, с цел да решат да влязат в стачка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Български вести
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР