Преди пълномащабното нахлуване в Украйна в руската армия е обсъждан

...
Преди пълномащабното нахлуване в Украйна в руската армия е обсъждан
Коментари Харесай

„Шпигел”: В Москва планирали ядрен удар по Германия

Преди пълномащабното навлизане в Украйна в съветската войска е обсъждан нуклеарен удар по Германия, оповестява " Шпигел ". Разглеждани са 3 сюжета за нанасяне на удари по една от три цели - Берлин, авиобазата на Съединени американски щати в Рамщайн или авиобазата Бюхел, където американската войска съхранява нуклеарно оръжие. 

В края на 2021 година западните спецслужби са прихванали радиосъобщение на съветските военноморски сили. То е предадено от руснаците по време на маневри в Балтийско море. Според " Шпигел " по това време е имало клюки, че Путин се обадил по телефона на Олаф Шолц и го заплашил с атомна бомба. Шолц отхвърля. 



Според t-online като цел е споменавано и пристанището в Хамбург. Пред " Шпигел " експертите по сигурност дават разнообразни оценки на получената информация. От една страна, споделят те, по време на военно обучение е напълно естествено да се разисква използването на атомно оръжие. Същото се случва и по време на ученията на НАТО. Това не е задоволително да се пояснява като действителна опасност. 

Други специалисти допускат, че може да става дума за съзнателно пусната информация от руснаците, тъй като знаят, че са подслушвани, с цел да всеят боязън у Запада. 

На тази тема е отдадено настоящото издание на списание " Шпигел ". На корицата шаржът е озаглавен " Играта на Путин с бомбата ". 

Ускореното разполагане на осъвременени американски нуклеарни оръжия B61 в бази на НАТО в Европа би свалило " нуклеарния предел ". За това предизвести съветски представител, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че Москва ще вземе това поради при военното си обмисляне.

Русия разполага с към 2000 тактически нуклеарни оръжия ,  докато Съединените щати имат към 200 такива, половината от които са ситуирани в бази в Италия, Германия, Турция, Белгия и Нидерландия.

Източник: " Сега "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР