Преди около година Amazon представи първия вариант на очилата си

...
Преди около година Amazon представи първия вариант на очилата си
Коментари Харесай

За какво можем да ползваме умните очила на Amazon

Преди към година Amazon показа първия вид на очилата си Echo Frames, които бяха налични единствено за хората, получили покана от компанията.

Сега обаче очилата стават налични за всички, откакто неотдавна бе оповестено, че Echo Frames ще бъдат актуализирани в нова версия, по-здрава и способна от първата.

Уви, Echo Frames не са AR очила и пред очите ни няма да се появяват известия или упътвания от GPS-a, само че съставляват прелестно решение за всеки, който обмисля да възобнови елементарните си диоптрични очила.
 Снимка 506507

Echo Frames са оборудвани с четири микрофона, през които можем когато и да е да извикваме Alexa, както и да управляваме смарт телефона си.

Идеята е, че посредством очилата можем да вършим позвънявания и да се възползваме от функционалностите на виртуалния помощник, без да е нужно да бъркаме в джоба си.

Новата версия на Echo Frames е много по-атрактивна от първата и може да се похвали с титаниеви рамки и карбонови влакна, които способстват за здравината и образните качества на продукта.
 Снимка 506506

Чрез очилата можем да направляваме и други умни джаджи вкъщи, като в тях има и датчици за автоматизирано контролиране на звука съгласно страничния звук.

Това, което ни озадачава обаче, е прекомерно дребната батерия в тях, която не разрешава да използваме очилата като сурогат на слушалките.

Тя устоя на по-малко от два часа музика и мултимедия и до два часа при говорене, което значи, че ще би трябвало да зареждаме очилата всеки ден, в случай че желаеме да ги употребяваме пълноценно.
 Amazon Alexa и защо употребяваме виртуалния помощник по време на пандемията
С какво ни оказва помощ Alexa по време на пандемията

Виртуален другар в потребност се познава

Цената им е 250 $, което пък ги прави рационална опция на скъпите дизайнерски марки за рамки, като бонусът тук е, че получаваме и достъп до Alexa.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР