Преди няколко стана ясно, че компанията на Илон Мъск SpaceX

...
Преди няколко стана ясно, че компанията на Илон Мъск SpaceX
Коментари Харесай

Как би ни се отразило пътуване до Луната

Преди няколко стана ясно, че компанията на Илон Мъск SpaceX ще изпрати японския милиардер Юсаку Маезава и група световноизвестни актьори на няколкодневно странствуване до Луната.

Не можем да не се зачудим по какъв начин ще протече първата по рода си туристическа обиколка на спътника ни, имайки поради, че хората на брода няма да са с подготовката, която минават професионалните астронавти.

Според специалисти, представени от The Verge, пасажерите няма да изпитат загуба на тегло или недоразвитост на мускулите, само че ще би трябвало да се преборят с други неразположения, произлизащи от напускането им на земната атмосфера.

Едно от тях ще е изолацията. Тъй като пътуването е планувано да продължи най-малко 4-5 дни, а пасажерите ще разполагат с немного огромно пространство, е допустимо да станат раздразнителни, параноични и по-агресивни.

Въпреки това силата на ускорението ще бъде три пъти по-силна от тази на гравитацията, а това не е за подценяване.

" Туристите " ще би трябвало да се преборят с фрапантни промени в кръвното си налягане, изключително при политане. Възможно е даже да изгубят схващане, в случай че прекалено много от кръвта им слезе надолу в тялото им прекомерно бързо.

Със сигурност ще усетят и опозиция в сърдечната област, тъй като сърцето ще изпомпва кръвта с доста повече старания, поради налягането.

Веднъж щом излязат от обсега на земната гравитация, всички на борда ще би трябвало да са готови за позиви за повръщане и неразположение, наподобяващо това от морското корабоплаване.

Много евентуално е пасажерите да се усещат комплицирани и дезориентирани, защото в космоса няма горе и долу, и вестибуларният уред е хвърлен в потрес.

Радиацията в космоса също не е за подценяване, само че е изчислено, че резултатите върху телата на пътуващите ще са сходни на тези от безобидна рентгенова фотография.

Ако обаче Слънцето изригне непредвидено, което е много евентуално въпреки всичко, всички на борда ще са изложени на много висока радиация за най-малко шест месеца по-късно.

Нещата не звучат кой знае какъв брой съществено, в случай че би трябвало да сме почтени, само че ни се коства много по-безопасно и неангажиращо да си следим Луната от Земята, залепнали устойчиво за повърхността ѝ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР