Преди няколко седмици стартира проверка от БЕХ. Колегите, вследствие на

...
Преди няколко седмици стартира проверка от БЕХ. Колегите, вследствие на
Коментари Харесай

Министър Николов каза защо се стигна до освобождаването на ръководството на Булгаргаз

Преди няколко седмици започва инспекция от БЕХ. Колегите, в резултат на данните, които са събрали, както и някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение. Така изясни министърът на енергетиката Александър Николов аргументите за освобождението на управлението на " Булгаргаз ".

По думите му няма връзка сред акцията на ДАНС в " Булгаргаз " и освобождението на управлението на сдружението, само че означи, че не знае каква е повода за инспекцията на Агенцията.

По-скоро решението е взето на база това по какъв начин е можело да се ръководи сдружението и да се пази публичния интерес, разяснява Николов.

Енергийният министър не изиска да разяснява какво е открила инспекцията на БЕХ в " Булгаргаз ", само че означи, че холдингът би трябвало да взема рационални решения за сдруженията под " неговата шапка ", заяви БТВ.

Николов въпреки всичко уточни, че напоследък доста се е говорило за спомагателни доставки на газ от Азербайджан и е имало писмо, че такива доставки са били вероятни.

Относно цената обаче, тъй като сдружението е поело някои задължения, тя не може да подхожда на цената по дълготрайния контракт най-малко до 1 юли 2022 година, сподели Николов.

В министерството преглеждат и вид на прекъсване на доставките на газ поради напрежението сред Москва и НАТО, само че съгласно него подобен вид е малко евентуален, тъй като " както Европа е подвластна от газа, по този начин и Русия е подвластна от заплащанията за него ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР