Преди няколко седмици пред мен се изправи приятното предизвикателство да

...
Преди няколко седмици пред мен се изправи приятното предизвикателство да
Коментари Харесай

По-чиста и по-красива кожа само за 10 минути

Преди няколко седмици пред мен се изправи приятното предизвикателство да тествам новите маски за лице PURE CLAY на L`Oréal Paris, които от напълно скоро са на българския пазар. Те са три на брой и се оферират в стъклени бурканчета от 50 мл. В първия миг си мислиш " тази маска ще свърши доста бързо ", само че истината е, че е нужно напълно малко количество от продукта, с цел да се покрие цялото лице и да се реализира нужният резултат.

Хубавото на тези маски е, че са извънредно лесни за прилагане, като лишават сред 10 и 15 минути, а чувството след използването им е доста прелестно. Основните съставки са три типа глина, съдържащи се във всяка от маските в мощна композиция: расул (помага за изчистването на кожата), каолин (абсорбира замърсяванията и непотребния себум), монтморилонит (действа против несъвършенствата на кожата). Всяка от маските съдържа и спомагателна съставна част, която я обогатява.

PURE CLAY GLOW. Освен трите типа глина маската съдържа и растителен въглен. Тази маска е с сияещ тена резултат. След нейното използване кожата е пречистена и наподобява по-свежа.

PURE CLAY PURIFY. Тук спомагателната съставна част е дестилат от евкалипт. Маската спомага за филтриране и матиране на кожата. След приложимост кожата се усеща по-чиста, свежа, мека и без следи от лъщене.

PURE CLAY EXFO. В състава й е включен дестилат от червени водорасли. Тази маска е с пилинг резултат и спомага за постигането на по-равномерен загар. След приложимост порите са по-малко забележими, а текстурата на кожата се усеща извънредно фина.



Прецених, че аз ще стартира своя тест с маската, която мислех, че ще ми допадне минимум, и ще приключа с тази, която смятах, че ще ми хареса най-вече. Затова започнах с EXFO маската. Тя има малко по-различен мирис, може би поради съдържащите се в нея червени водорасли. За последна оставих PURIFY маската, която е с доста прелестен и пресен мирис.

И трите маски бяха подложени на едноседмичен тест, като използвах всяка една три пъти седмично, това е целесъобразната периодичност на приложимост. Истината е, че всяка една от тях се отрази добре на моята кожа, може би тъй като аз съм с естествена към леко мазна, изключително в Т-зоната, кожа. Въпреки съдържащата се глина кожата ми не беше изсушена, а много освежена. Няколко пъти забравях да си сложа крем след потреблението на маските, само че това по никакъв метод не провокира възприятие на дискомфорт.

Разбира се, откакто имах опция персонално да тествам и трите маски, първичната ми ранглиста, учредена на цвят и мирис, претърпя промени. На моята кожа най-благотворно се отрази GLOW маската, в която се съдържа растителен въглен. След това в класацията ми се подреди PURIFY маската, а на последно място остана EXFO маската. Но това е единствено в случай че би трябвало да ги съпоставям една с друга и да споделя коя съгласно мен е по-по-най. Истината е, че и трите ми харесаха и ще ги употребявам на драго сърце.



С поддръжката на L`Oréal Paris
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР