Преди няколко дни Папалезов бе арестуван при акция на прокуратурата

...
Преди няколко дни Папалезов бе арестуван при акция на прокуратурата
Коментари Харесай

Суверини, вместо антики показала прокуратурата при ареста на полицейски шеф


Преди няколко дни Папалезов бе задържан при акция на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи. Арестът му от обвиняването обясниха с данни, че поддържа връзки с Васил Божков и прикрива търговия с антики. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обаче изясни, че Папалезов е бил от хората в Министерство на вътрешните работи, които е трябвало да създадат инспекцията за нерегламентираното използавне на СРС-та против политици. Той изясни прокурорското навлизане в Министерство на вътрешните работи като напън и опит да се прикрие подсушването, а от кабинета предизвестиха, че държавното обвиняване стартира война с институциите. Същата вечер пък започнаха митинги с настояването на оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Сега излиза наяве, че част от „ доказателствата “ на прокуратурата за обвиняванията против Папалезов издишат. Първоначално за сувернините монети писа „ Дневник “, а след инспекция и БиТиВи оповестиха същото.

Папалезов е началник на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “. Полицаят сега е под домакински арест.

БиТиВи твърди, че е разкрила създателя на част от монетите. Това е Петър Петров от Варна,който е лицензиран занаятчия и продава стоката си в музеите. Пред камерата на БиТиВи той съобщи, че е разпознал част от своите монети на фотографията, разспространена от прокуратурата в деня на ареста на Папалезов. По думите му някои от монетите са реплики на антики, а други са негови персонални измислици. Те костват сред 6 и 8 лв..

" Най-едрата монета на фотосите съставлява железен възпоменателен знак с надпис " ПЛIСКОВГРАД-Хан Омуртаг 814-832 ". Може да се купи в интернет за 10 лева, не е културно-историческа полезност и не попада в границите на Закона за културното завещание, който планува наложителна идентификация и регистрация, защото това е един актуален плакет за спомен на туристите, посетили град Плиска. На една от монетите се вижда и надпис " COPIA ", което е категорично обозначаване на копие или имитация и явно на фотосите не са показани достоверни монети “, изясняват пред „ Дневник “ експерти нумизмати.

Според тях монетите от фотосите даже нямат претенцията да са копия, близки или имитиращи оригиналите, а реплики и притежанието им не е закононарушение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР