Преди няколко дни главният изпълнителен директор на Microsoft посети Индия

...
Преди няколко дни главният изпълнителен директор на Microsoft посети Индия
Коментари Харесай

Сатя Надела посъветва потребителите с iPad да си купят нормален компютър

Преди няколко дни основният изпълнителен шеф на Microsoft посети Индия и се пошегува с няколко локални публицисти, които наподобява не можаха да я преглътнат.
След като видя в ръцете на публицистите iPad, Сатя Надела ги посъветва: “Вие би трябвало да си закупите естествен компютър“. Това надалеч не е първото сходно изявление от страна на Microsoft във връзка с Apple.

В началото на тази година управлението на Microsoft съобщи, че Apple е копирала iPad Pro от Surface Pro. А Райън Гейвин, общоприет управител на продуктовата линия Surface непосредствено сподели, че iPad Pro си е чисто копие на компютъра 2-в-1, показан от софтуерния колос.

Между iPad Pro и Surface Pro в действителност има доста общо. И двата имат сензорни екрани, поддържат работата със стилус (Apple Pencil и Surface Pen), и към двете мобилни устройства може да бъде включена клавиатура. Най-голямата разлика е употребяваната операционна система. Докато Surface Pro работи под ръководството на Windows 10 с поддръжката на десктоп приложения, а iPad Pro употребява мобилната iOS, която е по-ограничена.

В свое изявление Сатя Надела показа мислите си по отношение на разликите с Apple:

“Не желая да се спирам върху триумфите на Apple или на някой различен. Ние не сме медиатори на пазара. Ние произвеждаме принадлежности, а не лукс. Това не е за нас. Нашата компания основава технологии, които дават опция на другите да творят“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР