Преди не можех да го направя. Трябваше да съм заета

...
Преди не можех да го направя. Трябваше да съм заета
Коментари Харесай

Можете ли да седнете и да не правите нищо?

Преди не можех да го направя. Трябваше да съм заета от самото начало и не можех да си показва да имам толкоз отегчителен живот, че да не върша нищо. Със зрелостта пристигна и новата ми позиция. Вярвам обаче, че даже младежите стигат до заключението: да не правиш нищо значи да правиш нещо. 

Какви са изгодите от бездействието?На първо място, в случай че сте ангажиран човек, тогава се нуждаете от време за „ нищоправене “ повече от всеки път. Ето пет напомняния, за какво ви е нужно време да останете уединено със себе си.
Стимулира любопитството Трябва в действителност да намалите темпото, с цел да видите нещата „ от вътрешната страна ". За да чуете дребните шумове или да помиришете нюансите. Ако оперирате с всичките си пет сетива, празнувайте. Може би наподобява необичайно да се замислим върху това, което одобряваме за даденост, само че помнете, че доста хора нямат опцията да усещат света пълноценно, както вие. Задълбочете се във всяко чувство - усет, допиране, зрение, тон и аромати.
Навътре в себе сиНищоправенето ви предизвиква да потърсите отговор на въпроса кой сте: като субект, душа, като поемаща риск персона. Защо риск ли? Нужна е храброст, с цел да спреш да правиш каквото и да било и просто да бъдеш със себе си.
Спокойствие за явен умТихото време дава опция на дишането и сърдечния темп да се забавят и да бъдат в постоянен темп. Решенията на алтернативи постоянно се появяват, когато не мислите за тях и сте неподвижни.
Идва емпатиятаАко можете да бъдете спокойни със себе си, може да сте спокойни с другите и да не бъдете неоправдателни или сериозни. Може да се окажете по-състрадателни.
Медитативни опитиПривлечете неща, които бихте желали да влязат в живота ви. Тихото време е наложително за това начинание. Медиацията се предлага във всички форми и е аспект на бездействието. С нищоправенето можете да станете по-умни, по-интуитивни и спокойни.
Уилям Джеймс, един от бащите на американската логика на психиката, споделя, че най-голямото изобретение на XIX век не е в областта на физическата просвета. Най-голямото изобретение е силата на подсъзнанието, допряно от вярата. Във всяко човешко създание има оня неограничен контейнер със мощ, който може да преодолее всеки проблем в света. Истинското и трайно благополучие ще пристигна в живота ви в деня, в който получите ясното схващане, че можете да преодолеете всяка уязвимост - деня, в който осъзнаете, че вашето подсъзнание може да реши проблемите ви, да излекува тялото ви и да ви донесе разцвет оттатък най-смелите ви фантазии.
Седнете, застинали в тишината, мои свръхактивни другари, и не правете нищо (разбира се в подобаващото време, не подценявайте децата си). Просто бъдете в сегашния миг и се отпуснете. Качеството на живот зависи и от това. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР