Преди началото на летния сезон и без да има приет

...
Преди началото на летния сезон и без да има приет
Коментари Харесай

Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?

Преди началото на летния сезон и без да има признат правилник за къмпингуването институциите в Бургас започнаха да разчистват крайбрежието от нелегално сложени каравани.

Представители на разнообразни институции ревизираха всяка една каравана – дали е сложена върху дюни, на плажа, или в горска територия.

„ Установихме каравани с всички вероятни нарушавания. Някои са сложени на плажната линия, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в аграрни земи без нужните документи. Установихме противозаконни сондажи. Един от тях е в плажната линия. Открихме палатка в дере “, уточни Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

Искам да благодаря на всички, които непринудено си изтеглиха караваните. Установихме две категории хора – едни се преценяват със законовите правила и спомагат непринудено и други, които не осъзнават същността на казуса “, добави той.

В момента инспекциите за каравани са предупредителни. Какво се случва, в случай че предизвестени притежатели не отстранен караваните си?

„ Следва сформиране на актови и пренасяне. Искам да уверя, че всички, които напуснаха непринудено, си икономисаха много нерви “, изясни регионалният шеф.

„ Общо всички типове нарушавания бяха 80. След пускане на инспекциите останах 55 каравани. Ще се връчи предписание за премахването на пет каравани, оставени на плажа. Ако не бъде изпълнено разпореждането, ще се връчи акт, който е на стойност от 1000 до 3000 лв.. Не са дребни сумите “, разяснява гл. контрольор Николай Ангелов, шеф на РУ-Созопол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР