Преди минути приключи срещата между премиера Бойко Борисов и Гинка

...
Преди минути приключи срещата между премиера Бойко Борисов и Гинка
Коментари Харесай

Гинка се срещна с премиера и обяви обрат: Тръгвам за Чехия, ще прехвърля договора на...

Преди минути завърши срещата сред премиера Бойко Борисов и Гинка Върбакова, чиито компании купуват ЧЕЗ.

" Тази заран имах охициална среща с премиера, на която се срещнах с него, и той с мен. Обсъдихме ситуацията, която се сътвори със сключването на нашата договорка. Притеснения, които тормозят всички. Водихме диалог за това, че премиертъ има предпочитание да има цялостен надзор върху договорката, която сключваме, и върху компанията, която ще придобием. Заминавам за Чехия, с цел да беседвам с продавача и опциите, по които може да се случи това. За да може да бъде обезпечена сигурността на крайните консуматори.

Финансирането е изцяло обществено и то ще стане ясно за всички. Става дума за финансиране от интернационалните банки, които ще поддържат договорката с наше присъединяване, несъмнено. Няма присъединяване на български банки във финансирането.

Ако това ще успокои крайните консуматори, да, склонна съм страната да има присъединяване в договорката. Склонна съм да трансферира контракта, който имам, стига продавачът да бъде склонен на това. Това са диалози, които предстоят.

Заминавам като представител на моите компании, с цел да срещна продавача. Не мога да разясня елементи от договорката. Това е конфиденциална информаия за покупко-продажба ", сподели Върбакова публично.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР