Преди милиарди години, когато микробиологичният живот се е появил за

...
Преди милиарди години, когато микробиологичният живот се е появил за
Коментари Харесай

Ти да видиш! Учени с уникална теория, посочиха къде има извънземни!

Преди милиарди години, когато микробиологичният живот се е появил за първи път на Земята, нашата планета е щяла да наподобява лилава от Космоса, написа obekti.bg, базирайки се на io9.
Въоръжени с това познание, учените към този момент настояват, че би трябвало да търсим екзопланети със подобен нюанс. Именно на тях има възможност да открием извънземен живот.

По време на еона Архей – преди към 3 милиарда години – една от най-разпространените форми на живот е била лилавата бактерия – фотосинтезиращ микроорганизъм, живеещ както във водни, по този начин и в сухи среди.

Възможно ли е те да бъдат видени и разпознати от Космоса? Същият въпрос си задава и екип от астробиолози, които вземат решение да проведат проучване, при което да симулират забележимата и близката до инфрачервения набор радиация, отразявана от Земята. При пресъздаването на тази ранна версия на Земята, учените взимат поради няколко фактора, в това число евентуалното разпространяване на лилавата бактерия (и по континенти, и в океани) и евентуалното съществуване на облаци над повърхността.

Крайните резултати демонстрират, че лилавите бактерии в действителност ще имат видим рефлектиращ набор – една мощна отразителност, сходна с тази на някои листни растения. Тя обаче ще зависи от това какъв брой публикувани са тези микроорганизми и от съществуването на облаци.

Според Лиса Калтенегер от института по астрономия „ Макс Планк “ в Хайделберг, Германия, идната стъпка е потреблението на многоцветни фотометрични техники при търсенето на планети, сходни със Земята от еона Архей. Същата техника може да бъде приложена и при разпознаването на светове с условия, сходни с тези, в които живеем през днешния ден. На екзопланети, покрити с пустини, растителност и микробиологичен живот. Един ден бихме могли да насочим взора си и към нетрадиционни претенденти, като белите джуджета.

Реалистично видяно обаче всичко това може да стартира най-рано през 2018 година, когато галактическият телескоп „ Джеймс Уеб “ бъде изстрелян в орбита.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР