Преди месеци, когато стартира работата на новия кабинет, прогнозирахме, че

...
Преди месеци, когато стартира работата на новия кабинет, прогнозирахме, че
Коментари Харесай

Борисов се видя в чудо с Валери Симеонов

Преди месеци, когато започва работата на новия кабинет, прогнозирахме, че най-голямата заплаха за него си е самият той. В лицето на вицето Валери Симеонов. Който от ден първи по всякакъв начин опитваше да показва, че не е подвластен от Борисов и си играе своя игра. И по този начин, до ден сегашен. Че министър председателят към този момент се е видял в знамение с него, приказват и резултатите от експресно допитване на ФАКТИ с въпроса "Защо Борисов мълчи за Валери Симеонов " .

За първи път в наша анкета срещаме сходен паритет в получените резултати. 25% от участвалите 643-ма считат, че Борисов се опасява от Симеонов. А съображение за това Борисов има премного. След като овърша Слънчев бряг и лятото свърши, вицето-патриот се прицели в ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев. За приватизацията и случилото се след нея в Български морски флот. После кисел-кисел сътвори скандал в студиото на Нова Телевизия. Той отпуши голямо публично възмущение, минало в митинг на публицисти и костваше мястото в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Тодоров, отнесъл го около Симеонов. А от Движение за права и свободи желаеха оставката на Симеонов, като подчертаха, че в случай че не я даде, следва това да направи целият кабинет.

Симеонов продължи да се пъчи, че Борисов не му е наставник, даже не му е никакъв, а просто работят дружно, надали не по стичане на събитията. Каракачанов уточни като причина за свадите "дърварския " комизъм на сътрудника си. Волен Сидеров си скапе рахата от медения месец и след дълго безмълвие прикани Симеонов да не подава оставка. Сякаш от нищото обаче изскочи патриотът Валентин Касабов и с държание и нова визия на пънкар-ветеран размаха пръст на Движение за права и свободи - щели да ги смачкат като дървеници.

Е, по какъв начин да не се опасява Борисов?! Не стига, че целият министерски съвет бе вкаран в медийния скандал, поради потреблението на уеб страницата му за ултиматума на Симеонов, а в този момент хората му нервират Движение за права и свободи. Партията, която насочва дежурни рецензии, само че стигне ли се до значимо гласоподаване, поставя едно рамо на Борисов. Ами в случай че на някого му писне и от Сараите пристигна хабер за превръщане на палачинката. Колко му е, правили са го и различен път.

Според 24% от интервюираните Борисов е удовлетворен от Симеонов и затова не вижда потребност да се намесва и разяснява изявите му. Аргументи за тази теза можем да потърсим в потребната роля на Симеонов, умишлено изпълнявана или не, на персонаж, който на 90% измести Борисов от медийния фокус. Премиерът си е взел сериозна медийна почивка. А заместникът му, чийто сектор към този момент забравихме, че е демографска политика, вършее във всички сфери на обществено-икономическия живот. Борисов бе напълно сбит за дейностите на Симеонов на Слънчев бряг. В хлъзгав жанр, усвоен след 16 години в политиката, той хем го похвали, хем го укори.

Иде зима и Симеонов може да се качи да дърпа щепсели на Банско, Боровец или Пампорово. Предполага се, че коментарът на Борисов ще бъде сходен. Остава неразбираемо, дали офанзивата на Симеонов против видимо лоялния към кабинета Домусчиев, не е авансово съветвана с Борисов.

За 22% от интервюираните той още обмисля какво да предприеме във връзка с Симеонов и по тази причина мълчи.

15% са безапелационни, че той просто не може да го озапти. И го оставил да прави каквото ще, молейки се да не мине всевъзможни граници.

Само 14% са на мнение, че държанието му не го вълнува , тъй като си има по-важна работа, а и нищо в него не го тревожи.

Обединените патриоти постоянно обичат да повтарят, че "ние не сме като тези ", визирайки предходните съдружни сътрудници на ГЕРБ от Реформаторския блок. Но с държанието си могат да провокират носталгията на Борисов към хора като Москов и Ненчев, а пък в случай че питате Лукарски, несъмнено незабавно би се отзовал.

Както преди година, още веднъж се основава напрегнатата атмосфера, в която имаме чувството, че скоро властта ще се търкаля по улицата, само че отново няма да има кой различен да я вземе. И Борисов отново ще се наведе, ще я поотупа и ще си я прибере в джоба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР