Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с

...
Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с
Коментари Харесай

Възродиха приказките по телефона

Преди години нямаше интернет, а телефоните към момента бяха с шайби. Децата си играеха на открито, четяха книги или пък набираха номер 177 на стационарния телефон. Ако сте от това потомство, знаете, че там се разказваха приказки. Е, тази услуга към този момент не съществува, само че едни запалянковци я възродиха в актуален вид. Днес приказките се описват от студенти по актьорство за куклен спектакъл в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и могат да се слушат.
Идеята за " Приказки по телефона " е на София Трейман. Наскоро тя показа пред БНР, че с тази самодейност желаят да върнат вярата и вярата в положителното най-много на дребните. Да им върнат безгрижието.
Приказките на Джани Родари, Доналд Бисет, Братя Грим, Валери Петров, Йордан Радичков, Ангел Каралийчев и доста други международни и български създатели могат да бъдат открити на страницата на плана ето .
От света на огромните проблеми можете да се придвижите и в света на приказките, където короната е единствено на главата на неприятните герои, които постоянно най-после се оказват от положителните, объркали пътя.
Както споделят на страницата си: " Наближават светли празници! Призоваваме ви да спазвате нашите обичаи, само че и да си останете у дома. Обичайте се и слушайте приказки, изключително в тези тежки времена, когато ни се коства, че живеем в " Наопаки обърнатата страна ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР