Преди една година Общинският съвет прие нови по-строги правила за

...
Преди една година Общинският съвет прие нови по-строги правила за
Коментари Харесай

Премахват 11 незаконни павилиона срещу КАТ София

Преди една година Общинският съвет одобри нови по-строги правила за преместваемите обекти. За една година в използването на тези правила дават отговор основният проектант на София Здравко Здравков и районните кметове. Отличникът тук е основният проектант, който дружно със службата за строителен надзор за една година по новите правила са премахнали над 400 противозаконни обекта в целия град. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев , представен от БГНЕС.

“Намираме се пред 11 павилиона изцяло противозаконни. Една част от тях в никакъв случай не са имали позволения, а другите са с изтекли позволения, за които районният кмет не си е мръднал пръста през тези четири години. ”, добави Георгиев. Той разяснява, че към оборудванията стърчат кабели, по които тече ток, а наоколо до павилионите има детска площадка.
“Това е следващият очевиден случай за неспазване на закона. Това ще бъде 411 обект по унищожаване на противозаконни обекти ”, посочи той.
 
 БГНЕС

Георгиев разкри, че сутринта е имало напрежение и хората са били недоволни от решението за премахването на павилионите. “Кметът на Изгрев не си е мръдвал пръста да извърши задължението, което му вменихме - един път в месеца всеки областен кмет би трябвало да прави инспекция на преместваемите обекти в региона, с цел да няма случаи като тези, при които имаше и жертви ”, разкритикува ръководителят на СОС.

Той уточни, че са дали опция на хората да изнесат оборудването си. “Изключително идентични са жалбите, един юрист съставлява повече от половината. Да речем, че има някаква съгласуваност, може би освен добросъседска ”, означи той.

Георгиев уточни, че не престават да получават разнообразни сигнали за противозаконни постройки.

Главният проектант на София Здравко Здравков посочи, че премахването на един павилион коства 3500 лева Той изясни, че за 10 от обектите имат решение от съда, както и удостоверение, че те не ся изпълнили в период премахването на съображенията.

“Мястото им не е тук ” , безапелационен е той. Здравков означи, че е издал заповед, с която не разрешава сходни съображения на същото място до КАТ в бъдеще. Главният проектант разяснява, че ще търсят парите за унищожаване на противозаконните съображения от притежателите им по правосъден ред. Здравков сподели, че премахването на обектите ще отнеме няколко дни.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР