Преди една година дори не предполагахме, че прорезът в горната

...
Преди една година дори не предполагахме, че прорезът в горната
Коментари Харесай

Защо производителите ще се откажат от прорезите в своите смартфони?

Преди една година даже не предполагахме, че прорезът в горната част на екрана ще стане толкоз известен измежду производителите на смарт телефони. Когато Apple пусна iPhone X, това дизайнерско решение закупи голяма известност и съвсем всички компании започнаха да го ползват в своите артикули. Трендът едвам неотдавна се зароди, само че към този момент наподобява, че бързо ще завърши и виновността за това ще бъде в новите решения, които ще се появяват на пазара.
Имаме съображение да имаме вяра, че скоро и производителите на мобилни устройства ще се откажат от дребния „бретон“ в горната част на екрана, макар че съвсем всички модерни смарт телефони имат подобен дизайн. Сега можем да следим по какъв начин преносимите механизми стават все по-популярни и по-популярни. Това е закономерно, тъй като те освобождават повече място под екрана, а той е един от най-важните аргументи за закупуване на нов телефон. Vivo Nex, Xiaomi Mi Mix 3, OPPO Find X и Honor Magic 2 са ярки образци на къде се движат мобилните технологии: от разрез в панела до преносими механизми.

Компанията Lenovo, пускайки новия Z5 Pro, сподели, че смартфон-слайдерът не е наложително да бъде доста безценен. Той е наличен извънредно в Китай, само че този случай демонстрира, че няма нищо комплицирано в производството на телефон слайдер.

Разбира се, не трябва да си мислите, че ще би трябвало да избирате единствено сред смарт телефони с преносим механизъм. 2019 година би трябвало да се запомни също с стартирането на сгъваеми устройства, а още през първите месеци ще дебютира Samsung Galaxy F. Корейският колос сигурно ще бъде последван и от останалите огромни производители, като Huawei, LG, Lenovo, OPPO и по този начин нататък. Ние към този момент успяхме да се срещнем с продукта, наименуван Royale Flexpai. Той получи 7.8-инчов екран с Full HD резолюция, който може да се сгъне двойно. Панелът, съгласно производителя, е с запас на 20 000 сгъвания.

Устройството на Samsung, съгласно слуховете, ще има два екрана: един 7.3-инчов, както и втори 4.6-инчов. По време на неотдавнашната конференция Samsung Developer Conference 2018, компанията сподели гъвкавия екран Infinity Flex. На същото събитие тя анонсира и новия потребителски интерфейс One UI както за гъвкавото устройство, по този начин и за Galaxy S9/S9 Plus и Note 9. Авторитетни източници настояват, че техните прародители ще получат One UI дружно с Android 9.0 Pie през идната година.

Не всички смарт телефони обаче ще имат преносими механизми или сгъваеми функционалности, тъй че прорезът на екрана няма да изчезне изцяло. Въпреки това, забележителна част от производителите не прибягват към тренда и вършат своите смарт телефони безрамкови. В този листата са Sony, HTC и Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР