Преди два месеца заедно с тогавашният министър-председател Кирил Петков отразнувахме

...
Преди два месеца заедно с тогавашният министър-председател Кирил Петков отразнувахме
Коментари Харесай

Мицотакис: Интерконекторът ще разкъса руската хватка за доставките на природен газ за Европа

Преди два месеца дружно с тогавашният министър-председател Кирил Петков отразнувахме привършването на строителството на Интерконектора. Това е един мост, който свързва България и Гърция. Това трагично промена газовата карта на Европа. Това означи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година по време на откриването на газовата връзка сред България и Гърция. 

Това е извънредно важем момент не единствено Източна Европа, само че и за Европа в по-широк проект. Тези тръбопроводи ще подсилят сигурността на доставките. Това е композиция на сътрудничвство сред нашите държавни управления през последните години. Всички осъзнавама необятния геополитичекси смисъл на това събитие. Доставките на азерски газ за България ще раздерат съветската хватка на природен газ за Европа. Всички планове, които текат ще оказват помощ за обезпечаване на газова мрежа. Днес виждаме, че можем да потвърдим триумфа. Гърция играе все по-активна роля в районния енергиен хъб, посочи Мицотакис.

Според него откриването на Интерконектора е съответен израз на убеденост, че можем да се справим с  провокациите на бъдещето.  

И добави, че Европа дружно е съумяла да се оправи с Ковид рецесията, по този начин ще превъзмогне и енергиййната.

Сигурни сме, че европейската взаимност ще бъде сложена над националния интерес, заключи Мицотакис. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР