Преди два дни България загуби от Литва в мач от

...
Преди два дни България загуби от Литва в мач от
Коментари Харесай

Георги Глушков обеща, че националният отбор ще се завърне в София

Преди два дни България загуби от Литва в мач от група " F " на международните квалификации, а след срещата в Самоков баскетболният национал Александър Везенков направи предложение мачовете на представителния ни отбор да стартират да се играят в София.

Отговорът на президента на БФБаскетбол Георги Глушков не закъсня:

" Ще създадем опит да се върнем в София. Финансово този опит ще бъде солено-горчив, само че се надявам от спортно-техническа позиция да е сладко-щастлив ", съобщи Глушков.

Той разяснява и срещата в " Арена Самоков ", която " лъвовете " изгубиха със 70:72.

" Впечатлен съм от няколко неща. Препълнена зала с правостоящи. И тимът се бори както на мен ми се желае да го виждаме. Надиграхме ги в мача. Няколко неточности, две тройки ни разделиха от успеха. Но това не е толкоз значимо. Важно е, че играем, както би трябвало да се играе за победа. Това е методът, по който би трябвало да играем на Европейското състезание. Виждам, че и момчетата виждат, че това е методът. В такива интернационалните срещи няма мощен или слаб съперник. Всички би трябвало да са като бойци. В тези мачове няма кой знае какво значение дали си в НБА, или не. Всички би трябвало да се борят като тим, от първия до последния. Много ми хареса публиката. Организацията в Самоков беше прелестна. Поздравявам Петър Георгиев и всички от общината. Видяхме цялостна зала, което ни изпълни сърцето. Надявам се това да стане традиция ", добави той.
 Александър Везенков: Не ни доближи малко, най-после се изморихме
Александър Везенков: Не ни доближи малко, най-после се изморихме

" Те са по-високи, играят с по-голяма физика "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР