Преди дни в АЕЦ „Козлодуй” се проведе международна застрахователна инспекция,

...
Преди дни в АЕЦ „Козлодуй” се проведе международна застрахователна инспекция,
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй получи висока оценка от застрахователна инспекция /снимки/

Преди дни в АЕЦ „ Козлодуй” се организира интернационална застрахователна ревизия, която обхвана областите „ Ядрена сигурност, употреба и гражданска отговорност” и „ Материални щети”. Целта на инспекцията бе да се изготви отчет, въз основа на който да се възобнови застраховката на АЕЦ „ Козлодуй” за рисковете, които би трябвало да бъдат покрити в сходство със законодателните условия.
По време на заключителната среща в Учебно-тренировъчния център на 17 септември, застрахователните специалисти дадоха висока оценка за своята взаимна работа със експертите и ръководителите от АЕЦ. Те акцентираха, че с помощта на отличната организация за три дни е осъществен обзор на забележителен размер документи, извършени са десетки изявленията и са осъществени визити на разнообразни обекти на площадката на АЕЦ – блочен щит за ръководство на 5 блок, дизелгенераторна станция, циркулационна помпена станция, системи за сигурност, кабелни полуетажи, авариен щит за ръководство, различна подпитка на парогенератори, следена зона и други Това е разрешило за малко време да се получи действителна визия за равнището на сигурност в българската атомна централа.
Като заключи осъществените наблюдения, застрахователният специалист Артьом Захаров акцентира, че всички прегледани области са оправдали изцяло упованията на екипа.
„ Видяхме едно доста положително положение на АЕЦ, отчитайки възрастта на централата”, добави той.
От страна на АЕЦ „ Козлодуй” заместител изпълнителният шеф Александър Николов благодари на участниците в инспекцията за ползотворната взаимна работа и акцентира, че от доста години АЕЦ „ Козлодуй” е измежду най-проверяваните в огромното семейство на атомните централи в света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР