Преди дни служебният министър на икономиката обяви, че до 2

...
Преди дни служебният министър на икономиката обяви, че до 2
Коментари Харесай

Посочиха града, в който ще правят електромобили с 200 км пробег и спортен дизайн

 Преди дни служебният министър на стопанската система разгласи, че до 2 години у нас ще бъде издигнат цех за електрически коли, като предстоящата инвестицията е в размер на 140 милиона евро и ще ни донесе 1000 нови работни места. 

Колата е артикул от последващо потомство на индустриалните системи, обясни  впредаването " Тази събота и неделя “ проф. д–р Улрих Херман – основен изпълнителен шеф на Next.e.GO Mobile.

Той означи, че самият автомобил е със специфичен нов дизайн, особено създаден за електрически коли.  

" Автомобилът е създаден особено за градска среда, пробегът ме у 200 км, което е 10 пъти повече от междинния пробег – 20 км. Колата също по този начин е с доста състезателен дизайн, доста е занимателно да я караш в града “, сподели още  проф. д–р Улрих Херман.

Теодор Детерман – деректор на компанията Next.e.GO Mobile уточни няколко аргументи да изберат България като място, на което да се създават колите.

" Тук има мощен авто клъстър с доста мощна база снабдители в цялата страна. На второ място имаме опция да стартираме в технопарка в Ловеч, което е доста комфортно, тъй като има оптимална инфрасктруктура, както и добре образовани квалифицирани чиновници “, изясни  Теодор Детерман. По думите му причина да изберат България е и положителната софтуерна база.

Очакваният потенциал за произвеждане е над 30 000 електроавтомобила годишно. Проектът ще се осъществя на част от площадката на цех " Балкан “ АД в Ловеч, където в предишното са създавани едни от първите коли, колела, мотоциклети и самолети в България.

Иновативната инвестиция в завода ще се осъществя на база правилата на Индустрия 4.0 за създаване, инженеринг, изпитване, произвеждане, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни електрически транспортни средства. Това включва внедряване и потребление на киберфизични системи, интернет и облачни системи и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР