Преди дни от министерството на отбраната обявиха, че Централното военно

...
Преди дни от министерството на отбраната обявиха, че Централното военно
Коментари Харесай

Гяуров: Готвят призовки за запасняци? Страшна глупост!

Преди дни от министерството на защитата оповестиха, че Централното военно окръжие и неговите структури в страната правят актуализиране въз основата данни за хората от запаса и запаса, които се водят на боен доклад. За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за предоставяне на мобилизационно предопределение за военно време до жителите, макар че не ги вземат на действителна военна работа и не ги активизират.

Уточнението бе, че единствено и само след решение на Народното събрание и декрет на президента може да се разгласи готовност. Но терзанието остана, че запасняци и резервисти може би ще бъдат привиквани поради напрегнатото състояние към войната в Украйна.

" Това с призовките бе страшна нелепост. Прави се всяка година, само че не и в този момент, в този миг. Прегледът на скривалищата - също. Ако някой не го прави преднамерено, го прави от нелепост ", съобщи пред Нова телевизия някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров.

„ Не знам дали ръководещите са наясно какво да създадат. Но още веднъж виждам клатене и разнобой. Какво вършим във връзка с ограниченията, които НАТО би трябвало да вкара на наша територия? Те плануват съответен проект за България, дислоциране на сили на наша територия ”, разяснява той.

Според Гяуров чисто механически евентуално Путин ще завоюва войната, тъй като съветската войска е в пъти по-силна от украинската, само че това ще бъде пирова победа. Жертвите ще бъдат колосални. Според него е допустимо да се стигне до продължителна градска война, където съветската войска ще търпи големи провали.

„ Независимо от интервенциите в цяла Украйна, от ден на ден стартирам да си мисля, че би трябвало да разсъждаваме към отцепването на Източна Украйна, тъй като там са съсредоточени бойните дейности. Най-вероятно Путин ще упорства за някакъв федеративен вид - да я разцепи на западна и източна ”, разяснява Димо Гяуров.

„ Надявам се Путин да откри края си в Украйна. Евентуална победа ще бъде обвързвана с невероятни опустошения. Това няма по какъв начин да не се отрази и на съветското общество. Жертвите няма по какъв начин да бъдат преглътнати. И близкото му обграждане ще си даде сметка, че Путин води Русия към злополука ”, сподели някогашният началник на разузнаването.

„ Никой не очакваше такава единна реакция от целия свят. Това, което се случи в Организация на обединените нации, е невиждано – единно наказание ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР