Преди дни Ботев (Пловдив) обяви привличането на двама вратари, като

...
Преди дни Ботев (Пловдив) обяви привличането на двама вратари, като
Коментари Харесай

Янко Георгиев: Ботев е точното място за мен, целите ми са високи

Преди дни Ботев (Пловдив) разгласи привличането на двама вратари, като направи цялостна замяна на вратарския пост. Янко Георгиев мина при " канарчетата " от изпадналия Септември (София), а Георги Аргилашки идва от състава на Берое. Янко Георгиев е роден на 22 октомври 1988г. в Бургас. Юноша е на Черноморец (Бургас), като е играл още за тимовете на Поморие, Нефтохимик и ПФК Бургас. Стражът се съгласи да опише пред Sportal.bg по какъв начин се усеща след прехвърлянето си в един от грандовете на българския футбол и какви цели ще гони с новия си тим.

Здравей, Янко! Поздравления за прехвърлянето ти в Ботев (Пд)!
Здравей! Благодаря ти!

Как избра да преминеш в Ботев (Пд) и имаше ли други предложения към теб?
Потърсиха ме от клуба и без съмнение одобрих. Да, имах и други предложения от тимове от А група, само че реших, че Ботев Пловдив е точното място за мен.
 Септември - Дунав @@@
Въпреки че някогашният ти тим Септември напусна Първа лига, ти беше постоянен на поста си и записа много мощни мачове. Как се поддържа добра форма в тежка обстановка като тази, в която бе Септември?
Това бяха две хубави години за мен, макар неприятния край. Тук желая да благодаря на цялото управление и на към този момент някогашните ми сътрудници за отношението, което получавах. Относно формата, с доста добра работа и мощната конкуренцията в лицето на Валентин Галев, това ни държеше във форма и двамата до самия край.
 Славия - Септември @@@
Сега приемаш ново предизвикателство с един от грандовете на българския ни футбол. Какви цели си си сложил?
Безспорно Ботев е гранд в родния шампионат. Целите ми постоянно са били високи, първо се надявам да съм здрав и с положителни игри да оказа помощ на тима да бъде допустимо на първо време в класирането и борбата за трофеите.

Каква е ситуацията в тима след идването ти? Бе назначен нов треньор - Желко Петрович, а също по този начин клубът бе изоставен от вратарите Даниел Кайзер и Иван Чворович.
Обстановката е отлична. С някои от момчета се познавам, с другите занапред ще се опознаем. Новият треньор има богата визитка, работил е на доста високо равнище, сигурен съм, че с неговия опит и способи на работа Ботев ще върви единствено напред и нагоре. И Кайзер, и Чворович са положителни вратари, които са съдействали за развиването на Ботев, несъмнено летвата на тази позиция е вдигната високо, упованията също. Надявам се, че с работата, която ще свършим през подготвителния интервал, ще задържим това равнище, а за какво не и да го вдигнем.
 Септември (София) - Витоша (Бистрица) @@@
Ще си оспорваш титулярното място с друго ново попълнение - Георги Аргилашки. Бяхте показани един до друг, само че към този момент сте съперници за вратарския пост. Усещаш ли конкуренция в негово лице?
Георги е добър вратар и конкуренцията ще бъде на равнище, уповавам се да сме здрави, с цел да можем да се дърпаме напред, аз ще давам най-хубавото от себе си, а крайната дума ще има треньорският щаб.

Ботев (Пд) е положително поле за изява и към този момент даде двама национали на България - Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Мечтаеш ли да получиш повиквателна от селекционера Красимир Балъков?
Целите ми са високи и това е една от тях. Едва ли има футболист, който да не мечтае да играе за националния тим на страната си.  Септември (София) - Витоша (Бистрица) @@@
Ще играеш за тим с извънредно темпераментна и вярна аудитория. Какво искаш да кажеш на почитателите на “канарчетата”? Искам да им пожелая първо да са здрави и все по този начин правилни на обичания тим. Да ни поддържат, за какво ще имаме потребност от тях, а ние ще създадем всичко допустимо, с цел да ги радваме.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР