Преди дни беше извършен побой над футболен треньор в Перник

...
Преди дни беше извършен побой над футболен треньор в Перник
Коментари Харесай

Рашков категорично: Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да е

Преди дни беше осъществен побой над футболен треньор в Перник от страна на младо момче, чийто татко е прокурор от града. Впоследствие се оказа, че младежът е правил систематичен тормоз върху свои съграждани - само че присъда няма. Ето какво разяснява Рашков:

" Една от аргументите е, че неговият татко е прокурор. Най-вероятно неговите сътрудници прокурори не са желали да изпадат в спор с него и това момче очевидно е нападателно е било защитавано по някакъв метод. Прокуратурата не се е постарала да стартира бързи дейности по следствието. Имало е каузи, които са формирани за побоища и за причиняване на телесни повреди за напълно почтени жители, демонстративно със снимане на това мъжество, заснемано по улиците на Перник. Вероятно се е гордял с това, което е правил. Прокуратурата е направила отказ в Перник и тези каузи много време са преседели във Върховен касационен съд. И когато случаите започнаха да получават гласност небрежно набързо започнаха делата да се движат. Пита се за какво? не може ли незабавно, тъй като в случай че бяха подхванати дейности неотложно при първия случай, нямаше да има първи и втори и трети. Малко се знае, само че тези дни, ми демонстрираха един клип, където – нека не е монтаж – този същия юноша е бил служител на реда, който дирекция вътрешна сигурност откри, само че ние не намерихме заявителски материал от този служител на реда. Аз държа този случай да бъде обяснен, най-малкото за какво този служител на реда е мълчал досега до момента ".

На въпрос известни ли са имената на заплашваните депутати поради проблема с " Капитан Андреево ", а и дали е доказано, че хора са получавали подкупи, вътрешният министър отговори: " Много информация изтече, въпреки че не е редно да изтича такава. Не беше редно да се дават сходни изявленията, тъй като това ще затрудни следствието на сходни случаи по отношение на това даван ли е рушвет от един жител на различен. Струва ми се, че трябваше да се изчака малко, с цел да може да се потвърдят и да се опровергаят тези събития. Сега ми се коства, че ще се затрудни този развой и ще се вземат ограничения от заинтригуваните лица и така нататък Бедата е и в това, че са минали 5-6 месеца от подаването на сигнала, а той не е подаван в Министерство на вътрешните работи. Що се касае до първия въпрос – дали са известни имената – някои да, някои не. Но въпреки всичко и тук би трябвало да бъдем спестовни към информация, тъй като би трябвало да потвърждаваме тази или онази закана за едно или друго и да вземем съответните ограничения другояче ще се самолишим от такава опция ".

" Това са политически брътвежи. Там един младеж обича микрофона, камерите, приказва постоянно, няма какво да каже друго и повтаря едно и също. Ние с премиера работим доста добре, не виждам аргументи той да се изрази по този метод " - по този начин разяснява Рашков изказванията на депутати от Има Такъв Народ, че Кирил Петков е свързал номинацията си на вътрешния министър за началник на КПКОНПИ с " възрастта и невъзможността му да направи промяна в Министерство на вътрешните работи ".

По мотив арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вътрешният министър съобщи:

`Многократно министър председателят сподели – няма недосегаеми. Законът е един за всички. Това е главният извод. Второ – не споделям оценката, че е осъществено нещо незаконосъобразно. По-скоро съм податлив да приема, че някои се плъзнаха по по-лесното, оглеждайки заповедните за задържане и търсейки официални аргументи да се анулират тези заповеди. Боя се, че никой не се постара да прочете дори и в този момент се колебая, че има подобен, който е прочел 470 страници материали, събрани преди издаването на тези заповеди за задържане за 24 часа. Става дума за данни от 3 източника и в три посоки – едното е отчет на държавната финансова ревизия по времето на Борисов. Тогава е осъществена такива инспекция и тогава са направени изводите, отчетът е действителен – по него никой не е взел ограничения, нито административни, нито наказателни, въпреки че самата прокуратура и то от профилираната са я упълномощили тази инспекция. тя е станала факт и се отнася за активността на хазартната комисия, която е станал причина в държавния бюджет да не влязат над 500 милиона лв..

Вторият източник на информация е обвързван с това, другата тенденция, което прокуратурата също не приключи по ясни или неразбираеми аргументи – за кюлчетата със злато в шкафчетата на Борисов, пачките с евро отново там и в резиденцията, където живееше като министър председател. И на процедура ние като общество нямахме отговор – най-малко да каже проверихме банкнотите по номера, разбрахме или нищо не разбрахме. Или ревизираме тези кюлчета от кого да създадени, от кое място са купени и по какъв начин са попаднали в шкафчето на Борисов. Ще прибавя и различен един материал, по който прокуратурата още веднъж мълчи и бездейства. Това е онази информация, която ни беше изпратена от испанската полицията, в която има едно извънредно смущаващо изречение, че полицията е събрала данни, че някогашният министър председател на България Бойко Методиев Борисов е взел участие в интернационална скица за пране на пари, тъй като там има една къща, която никой не знае по какъв начин е финансирано нейното закупуване и там живее една жена, с която той може би има някакви връзки и така нататък Но нашата прокуратура стане ли отношение на някогашните ръководещи, тя не работи.

И третото като значимо в този случай са данните от Васил Божков, подписани саморъчно от него за изнудването, което е било упражнявано от страна на някои от тези лица на управителни длъжности върху неговия бизнес "

Защо Има Такъв Народ напусна обединението?

" Неясна е повода. Има някои съвпадения, които са забележими, тъй като аз присъствах на съвещанието на Министерски съвет, когато господин Караджов и другите представители напуснаха съвещанието. Нямаше сериозен мотив за какво го вършат, в случай че се внася бюджетът на страната. Ако някой не е склонен, ще изрази мнение. И там бяха употребявани изрази, които не вършат чест. Това беше формалният мотив, само че на мен ми се коства, че има различен. Дано не съм прав.

Зададоха се четири, а с едни други още 2 – 6 милиарди лв. за пътища, автомагистрали, настоящи поправки и така нататък Солидна сума. Изключително. И когато не се реализира единодушие, по този начин мисля аз, без да наемам държавното управление, по какъв начин да се употребяват тези пари, те се отдръпнаха. Но в случай че не се вземат виновни ограничения в тази връзка – знаете ли какво ще стане, тези, които по времето на Борисов бяха получили големи бюджетни средства 50 и повече % предплатено да вземат участие в строителство на Хемус и сега нито строят, нито връщат пари, тази концепция за 4-,6 милиарда лв., вероятността е те още веднъж да се изсипят в на тези компании банковите сметки. А при нас в Министерство на вътрешните работи постъпи информация с висока степен на меродавност, от която може да се направи извод, че тези пари, които не са били изхарчени за строителството на Автомагистрала Хемус, се раздават за други строителни активност, само че персонални разноски за построяването на първокласни селища, закупуването на скъпи парцели до София. и отвън София.

Това има ли общо с Има Такъв Народ?

На този стадий не мога да настоявам такова нещо. Разбира се, споделям Ви единствено фактология, само че в същото време Автомагистрала „ Хемус” не се строи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР