Преди дни 32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше застрелян на

...
Преди дни 32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше застрелян на
Коментари Харесай

Кметски наместник: Момчетата по границата са просто една мишена

Преди дни 32-годишният младши контрольор Петър Бъчваров беше убит на българо-турската граница, до момента в който беше на пост. Заподозрените са двама турски жители, арестувани ден по-късно в южната ни съседка. Разследването се води и у нас - в Ямболската окръжна прокуратура, и в Турция.

Тази покруса още веднъж повдигна въпроса за защитата на граничната вадичка. Достатъчно добре подготвени и екипирани ли са граничните служители на реда?

„ Тези момчета всеки ден с телата си стопират този невиждан напън. Оградата не е до такава степен годна, с цел да ги защищити или да им помогне. Всеки ден това оборудване се кърпи и поддържа от тях ”, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев ден след гибелта на служител на реда Бъчваров.

А стотици униформени, наред с околните и приятелите на убия, си взеха последно довиждане с него на поклонението в Елхово в сряда. Младшият контрольор получи посмъртно Почетен знак на Министерство на вътрешните работи.

Убийството повдигна въпроса за надеждността на защитата на границата.  

„ Слушала съм, че момчетата са просто една цел. Те вървят и гонят мигрантите по горите ”, споделя Иванка Чалъмова, кметски наместник на село Странджа.

Хората от района не имат вяра, че оградата на браздата действително защищава. В някои свои елементи тя наподобява добре непокътната и поддържана. Но постоянно има метод да бъде преодоляна. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР