Преди десет години в новините за първи път започва да

...
Преди десет години в новините за първи път започва да
Коментари Харесай

Незаконното Весело село в сърцето на София

Преди 10 години в новините за първи път стартира да се приказва за огромното " Весело село ", ситуирано на крайбрежията на язовир " Ивайловград ". Там сегашни и някогашни митничари си бяха построили безусловно нелегално първокласни вили. Особено индикативен бе коментарът на кмета на село Дъбовец, в чието землище се намираха вилите. Той сподели, че няма визия кой ги е построил и за какво, само че бе доста изумен, че някой желае да събаря тези хубави къщи, които " не са издигнати за неприятно ".

Борбата с противозаконното строителство на митничарското " Веселото село " бе поведена от тогавашния районен министър Росен Плевнелиев. Първите багери бяха изпратени след няколко седмици, а ГЕРБ употребява този случай, с цел да разпространява битката с корупцията. Плевнелиев бе определен за президент през есента на същата година.

Десетилетие по-късно се оказва, че в сърцето на София също има едно нелегално " Весело село ", което несъмнено също не е било вдигнато " за неприятно ". С него обаче кметът Йорданка Фандъкова към момента не може да се пребори. Става дума за известния софийски поп-фолк ресторант със същото име, ситуиран в централната част на Борисовата градина.

През 2021 година Столичната община най-сетне завоюва на първа инстанция делото за премахването на постройката. От решението на съда се подразбира, че в продължение близо 10 години общината е търпяла противозаконен обект в центъра на града.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР