Преди ден се появи първият трейлър на Maestro - игралният

...
Преди ден се появи първият трейлър на Maestro - игралният
Коментари Харесай

Защо носът на Брадли Купър се оказа проблем

Преди ден се появи първият филмов откъс на Maestro - игралният филм, който ще ни опише повече за живота на един от най-талантливите модерни композитори Ленард Бърнстайн. В основната роля, както и като режисьор, се изявява Бардли Купър.
 Брадли Купър като Ленард Бърнстайн в първия филмов откъс на Masetro
Брадли Купър както не сме го виждали

Актьорът за повторно се опитва като режисьор

И до момента в който филмовият откъс и методът, по който ще е разказана историята, ни се костват в действителност завладяващи, Купър се сблъска с голям брой рецензии. А повода за тях е, че за ролята си той употребява нос-протеза.

Хиляди коментиращи видяха в това стереотипизиране на евреите, за които се счита, че са с огромни носове. Припомняме, че Ленард Бърнстайн е роден в Съединени американски щати, само че е дете на еврейски имигрантни от Украйна.

" Ако Брадли Купър би трябвало да носи неестествен нос, за мен това е еквивалент на " черно лице " или " жълто лице " (стереотипизирането на чернокожи или хора от азиатски генезис - б.а.). Ако Брадли Купър не може да изиграе ролята единствено със силата на осъществяването си, тогава не го наемайте. Вземете актьор-евреин ", разяснява английската актриса Трейси-Ан Оберман в обществените медии.

Децата на Бърнстайн обаче опазиха Купър, както и целия филм. " Ленард имаше огромен прекрасен нос. Брадли реши да употребява грим, с цел да се приближи физически до типа му и ние сме ОК с това. Сигурни сме, че и татко ни не би имал нищо срещу ", споделят Джейми, Алигзандър и Нина Бърнстайн пред Hollywood Reporter.

Премиерата на Maestro e на 22 ноември по кината и на 20 декември в Netflix.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР