Преди ден, когато даде информация за продажбата на билети за

...
Преди ден, когато даде информация за продажбата на билети за
Коментари Харесай

Футбол по никое време: защо "Левски" приема "Етър" в 15.30 часа

Преди ден, когато даде информация за продажбата на билети за мача с " Етър ", " Левски " разгласи, че " в действие остава акцията, целяща да притегли от ден на ден фамилии и деца на стадиона ". Но какъв брой ли фамилии ще посетят дуела, който ще се организира през днешния ден в... 15.30 часа?

Неудобният час в работен ден е разследване на два фактора - локалните изборите и евротурнирите.

Програмата за последните два кръга в българското състезание беше пренаредена и дуелите бяха изместени за делнични дни. Причината е, че от Министерството на вътрешните работи са уведомили БФС, че нямат опция да охраняват футболни срещи на датите към изборите.

Тук се стига и до втория проблем. УЕФА не разрешава мачове от вътрешните шампионати да се застъпват по време с дуели от евротурнирите. По предписание срещите би трябвало да завършват не по-късно от 30 минути преди началото на мачовете от европейските клубни шампионати.

Днес в 17.50 ч. стартира срещата сред " Гимараеш " и " Арсенал " в Лига Европа, а по-късно има дуели от Шампионската лига. Заради това 15.30 ч. е най-късният вероятен вид за начало на мач от Първа лига.



" В първичния тип на програмата нямахме дата, която да съответствува с евротурнирите. Сега и малкия екран е пострадала, и най-много феновете ", изясни пред " Дневник " Атанас Караиванов, който като изпълнителен шеф на компанията, държаща телевизионните права - " Футбол про медиа ", директно работи по определянето на програмата.

" УЕФА доста тъкмо е показала каква е санкцията, в случай че някой мач се застъпи с дуел от евротурнирите, и тя е 35 хиляди евро. Ако има някой, който е подготвен да я заплати, ще му създадем мача, когато изиска ", съобщи той.

Двубоят на " Левски " и " Етър " е следващият от кръга, който се играе в неуместен час. Във вторник " Ботев " (Враца) одобри " Витоша " в 12.30 ч., а " Славия " посрещна " Локомотив " (Пловдив) (1:1) в 15.00 часа.

Караиванов добави, че " хората от дълго време са спрели да вървят на стадиона ". По думите му разликата в посещаемостта на мачовете през седмицата и през уикенда не е огромна, което съгласно него е тематика за размисъл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР