Преди да заведе дело срещу платформата за търговия с криптовалути

...
Преди да заведе дело срещу платформата за търговия с криптовалути
Коментари Харесай

Борсовият регулатор на САЩ поиска Coinbase да спре да търгува с всички криптовалути с изключение на биткойн

Преди да заведе дело против платформата за търговия с криптовалути Coinbase Global (SPB: COIN), Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) изиска от нея да спре търговията с всички криптовалути като се изключи биткойн, написа Financial Times, цитирайки ръководителя на компанията Браян Армстронг.

През юни SEC упрекна Coinbase Inc., следена от Coinbase Global, за работа без регистрация като борса, брокер и клирингова организация и за продажба на скъпи бумаги, без да записват своята оферта.

„ Coinbase завоюва милиарди долари доходи, в това число посредством приемане на комисиони за транзакции от вложители, които са лишени от отчитането и отбраната, които включва регистрацията, и затова са изложени на забележителен риск “, се отбелязва в делото на SEC против Coinbase Inc. и Coinbase Global.

Регулаторът в своето изказване класифицира 13-те криптовалути с най-нисък оборот на Coinbase като скъпи бумаги и акцентира, че борсата попада под неговата пълномощия. Общо на уеб страницата се търгуват над 200 токена.

„ [Преди това] те се върнаха при нас и споделиха: „ Ние имаме вяра, че всеки актив, друг от биткойн, е скъпа книга “, сподели Армстронг в изявление за FT. „ И ние казахме:„ Ние в действителност интерпретираме закона по друг метод, по какъв начин стигнахте до това умозаключение? “ Те дадоха отговор, че няма да изясняват и би трябвало да премахнем всички активи от търговия като се изключи биткойна. “

Ако Coinbase се съобрази с настояването на регулатора, това може да се трансформира в казус, заради който голямото болшинство от американските компании за криптовалута ще бъдат оповестени отвън закона при липса на регистрация в SEC, отбелязва изданието.

" Тогава в действителност нямахме избор. Премахването на всички активи като се изключи биткойна (а законът, апропо, не планува това), в последна сметка би означавало края на крипто промишлеността в Съединените щати ", изясни Армстронг. „ Така че решението в действителност беше елементарно... дано отидем в съда и да чуем какво ще кажат. “

SEC съобщи, че нейното правоприлагащо звено не е отправило публични претенции към фирмите за унищожаване на крипто активи, показва FT.

В същото време „ по време на следствието чиновниците могат да изразят личното си мнение за това какво държание може да провокира комисията да повдигне обвинявания според законодателството за скъпите бумаги “, цитира вестникът изказване на регулатора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР