Преди да започнете да печете ядките ги опитайте дали не

...
Преди да започнете да печете ядките ги опитайте дали не
Коментари Харесай

Как да си изпечем бадеми

Преди да започнете да печете ядките ги пробвайте дали не са горчиви – при положение, че са не можете да извършите нищо, с цел да премахнете горчивината. Горчивите бадеми не трябва да се употребяват, тъй като са рискови за вашето здраве. Единствените бадемови ядки, които са подобаващи за консумация са сладките.

Печени бадеми със сол

 Бадеми

Необходими са ви: бадеми, сол

Начин на подготвяне: Ако желаете преди този момент да обелите бадемите е належащо да ги сложите в цедилка и да ги потопите за 2 минути в кипяща вода. След това ги обелвате и разстилате, с цел да изсъхнат. След като са единствено леко влажни им добавяте солта и хубаво обърквате. На към 200 г бадеми сложете 1 к.л сол. Слагате ги във слаба фурна и ги разбърквате понякога, с цел да не се препекат. Готови са, когато станат златисти.

Обелването става извънредно елементарно, откакто са минали през горещата вода – просто ги хващате и обелката се отстранява. Трябва да знаете, че се запичат много бързо, тъй че е хубаво непрекъснато да ги следите, с цел да не изгорят. Ако желаете да станат хрупкави, откакто изключите фурната, извадете ги и ги сложете в студена тавичка. Ако не белите ядките авансово, с цел да станат по-хрупкави, може да ги оваляте с изключение на в солта и в един белтък.

Печени бадеми със захар

 Карамелизирани бадеми

Необходими са ви: 200 г бадеми, 2–3 с.л пудра захар, 1 с.л ръжено брашно

Начин на подготвяне: Първо омесвате захарта и брашното, след което добавяте бадемите, овалвате ги и ги разстилате в тавичка. Печенето е както при солените. Може и да не употребявате ръжено брашно, а единствено захар. В този случай печете до момента в който захарта последователно се карамелизира. След това ги изваждате от фурната и ги поставяте в тавичка намазана с масло. Оставете ги да изстинат.

Сладки бадеми с канела

Необходими артикули: бадеми, канела, захар, 2 белтъка, мед

Начин на подготвяне: Първо разбивате белтъците с вилица, смесвате продуктите – медът би трябвало да е поразтопен и след това изсипвате върху бадемите. Ядките авансово сте поставили върху тавичка, на която има хартия за печене. Пропорциите на всичко зависят от това какво количество ядки ще печете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР