Преди да заложите желанията си за Нова година, психолозите препоръчват

...
Преди да заложите желанията си за Нова година, психолозите препоръчват
Коментари Харесай

Благодарете на старата година, преди да отправите желания към Новата

Преди да заложите желанията си за Нова година, психолозите предлагат да благодарите на миналата година и околните за случилите се събития, както и да извършите равносметка.

За да извършите това, можете да отговорите на няколко въпроса, те могат да бъдат разнообразни, само че тук сме ги обобщили в пет съществени.
Какъв бях и какъв станах?
" Сега телефоните, обществените мрежи ни оказват помощ доста добре. Препоръчвам да прелистите фотоси, преписка, да намерите първата фотография. Може да е селфи или просто фотография от първите дни на 2021 година Трябва погледнете на това себе си и на настоящето ", предлага психологът и трансформационен треньор Юлия Романова пред " Российская газета ".
Какво ново се случи в живота ми?
" Какво ново съумях да опитам, на какво се учудих? С какви нови хора се срещнах тази година и какво ми даде срещата с тях? Какво беше най-голямото ми изобретение? Какви нови привички и пълномощия получих? Отговорите на тези въпроси ще ви оказват помощ да разберете, че сте се развивали и сте получили нов опит през тази година. Това е значимо за саморазвитието и самоуважението ", споделя психологът.
Какви уроци научих от тази година? Изследване: Благодарността усъвършенства здравето
Бъдете признателни за това, което имате – това може да усъвършенства физическото и психическото ви здраве. До този извод са стигнали авт...
Прочети повече
" За отговор на този въпрос оказва помощ даже отрицателният опит, насъбран през миналата година, да се трансформира в позитивна посока. Ние вземаме със себе си през новата година единствено най-ценното, което ще ни помогне да продължим напред ", изяснява психологът.
За какво съм признателен на изтичащата година?
" Благодарността е най-простото нещо, което има човек, и тя дава сили и запаси за придвижване напред. За какво съм признателен на себе си, на моите близки и другари, защо съм признателен на този огромен свят? А в случай че напишете благодарността на хартия, ще извършите доста положително лечебно упражнение ", споделя Юлия Романова.
С какво мога да се гордея през миналата година?
" Тук можете да се концентрирайте върху персонални достижения – всевъзможни. И даже в случай че по някаква причина не сте имали достижения, а е имало компликации или провали, загуби в фамилията - за жалост, това също се случва, това също е причина за персонално утвърждение. Живи сте, имате телефон в ръцете си, можете да четете, чувате, говорите, което значи, че несъмнено сте се справили с тежките, сложните, напрегнатите събития от миналата година. Трябва да се концентрирайте върху това. Основното нещо е да разберете, че щом сте се справили, положителното е било задоволително! ", поучава Юлия Романова.
Психолози и астролози изясняват по какъв начин е най-добре да посрещнем 2022 година
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР