Преди да влезе в съдебната зала, бившият президент на САЩ

...
Преди да влезе в съдебната зала, бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се завръща за втория ден от процеса за измама

Преди да влезе в правосъдната зала, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира втория ден от делото си за гражданска машинация, като се нахвърли върху основния прокурор на Ню Йорк. Той може да бъде лишен от правото да прави бизнес в щата.


Тръмп, който е изправен пред правосъдни борби на няколко фронта, назова основния прокурор Летиция Джеймс " доста корумпирана " и " жестоко некомпетентна ".

Джеймс желае 250 млн. $ неустойки и премахване на Тръмп и двамата му синове от ръководството на фамилната империя.

Тръмп, който води със забележителна преднина в полето на републиканските претенденти преди изборите през 2024 година, не беше длъжен да участва на първите два дни в съда, само че реши да го направи, заемайки място на масата на отбраната, заобиколен от юристите си.

Гражданският развой се организира, откакто нюйоркският арбитър Артър Енгорон към този момент постанови, че Тръмп и синовете му Ерик и Дон-младши са направили машинация, като в продължение на години са завишавали цената на недвижимите парцели и финансовите активи на Trump Organization.

В решението се показва, че тримата Тръмп и други ръководители на Trump Organization в продължение на години са лъгали данъчните инспектори, кредиторите и застрахователите в скица, която е преувеличила цената на парцелите им с 812 млн. $ до 2,2 милиарда $ в интервала 2014-2021 година

Съдията лиши бизнес лицензите, които позволяваха на Trump Organization да ръководи някои от парцелите си в Ню Йорк - ход, прочут като " корпоративно смъртно наказване ".

В гражданския развой, който стартира тази седмица, няма правосъдно жури, което значи, че ориста на Тръмп е напълно в ръцете на Енгорон - което не разубеди някогашния президент да го жигосах като " шарлатанин ", арбитър демократ, който би трябвало да бъде " лишен от права ".

В правосъдната зала бяха и Дон-младши и Ерик, както и основният прокурор Джеймс.

В понеделник Тръмп жигосах делото като " машинация ", целяща да торпилира кандидатурата му за завладяване на Белия дом през идната година, и назова Джеймс, който е афроамериканец, " расист ".

Делото в Ню Йорк е първото от редица идни правосъдни процеси за някогашния президент.

На 4 март 2024 година Тръмп би трябвало да се яви пред федерален арбитър във Вашингтон по обвинявания в опит за събаряне на резултатите от президентските избори през 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

След това Тръмп още веднъж ще бъде изправен пред щатски съд в Ню Йорк, този път по обвинявания за заплащане на пари за безмълвие на порнозвезда, а по-късно пред федерален съд във Флорида, където е упрекнат в погрешно боравене с класифицирани документи след напускането на поста.

Накрая той ще би трябвало да дава отговор и по щатските обвинявания в Джорджия, където съгласно прокурорите Тръмп нелегално се е опитал да промени в своя изгода резултатите от изборите в южния щат през 2020 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР