Преди да погледнем към таблицата, е важно да отбележим, че

...
Преди да погледнем към таблицата, е важно да отбележим, че
Коментари Харесай

Колко трябва да тежите според ръста си

Преди да погледнем към таблицата, е значимо да отбележим, че тялото на всеки е доста неповторимо и в действителност няма точна формула, по която можем да пресметнем какъв брой би трябвало да тежим. Важен е процентът подкожни мазнини, плътността на костите, възрастта и още доста други фактори. Мускулната маса тежи повече от мазнините в тялото, което значи, че човек с повече мускули в тялото и в съвършена форма може да тежи повече от подобен с наднормено тегло, написа actualno.com.

И въпреки всичко е хубаво да имаме ориентировъчна визия какъв брой би трябвало да тежим съгласно растежа си, тъй че в случай че усетим огромна разлика сред нашите килограми и килограмите, които се предлага да бъдем, да можем да реагираме в точния момент. Винаги обаче преди да започнете диета или режим, консултирайте се с диетолог или персоналния си доктор, който може да ви даде подобаващите препоръки и да следи дали сваляте килограми постепенно и без риск за здравето си. С тази таблица можете да се ориентирате дали сте покрай здравословното за вашия растеж тегло:
 Колко би трябвало да тежите съгласно растежа си

Има още един прочут способ, с който елементарно можете да изчислите хипотетичното си идеално тегло. От растежа си изваждате 100 и получавате какъв брой е естественото тегло за вас. Например, в случай че сте високи 165 сантиметра, изваждате 100 и получавате, че обикновено тегло за вашия растеж е почти 65 кг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР