Преди да изпълните някоя от следващите бабини рецепти за хемороиди,

...
Преди да изпълните някоя от следващите бабини рецепти за хемороиди,
Коментари Харесай

С Тези Бабини Рецепти Ще Преборите Досадните Хемороиди!

Преди да извършите някоя от идващите бабини предписания за хемороиди, не забравяйте едно значимо изискване. Всички те се извършват след дефекация, деликатно измиване и подсушаване.

Ето ги и най-практикуваните бабини предписания за хемороиди от националната медицина!

1. Лечение на хемороиди със недопечен картоф.

Една от най-успешните първични материали за хемороиден лек е суровият картоф. Той успокоява отока и овладява кървенето. В тези бабини предписания за хемороиди суровият картоф се употребява, като от незначителен клубен се изрязва парче във форма на анална свещичка и се слага в проблематичното място за през нощта. Може да се направи и тампон от стерилна марля, в която се слага настърган недопечен картоф.

2. Лечение на хемороиди със здравец.

Следват бабини предписания за хемороиди със здравец. Добре почистен и подсушен лист от здравец се навива на тръбичка, намазва се с лой и се слага в аналното отверстие за през нощта. Тази рецепта се извършва в седем поредни вечери.

3. Зловещи ледени „ свещички “ срещу кървене на хемороидите.

Сред множеството бабини предписания за хемороиди има и леко осъвременени. При хемороиди оказва помощ ледът: изрежете пръстите от гумена ръкавица, напълнете ги с вода и завържете крепко. Замразете във фризера. Тези ледени “свещички ” работят обезболяващо и лимитират кървенето, само че с тях не трябва да се прекалява.

4. Тампон или свещичка от пчелен мед срещу хемороиди. Също и с прополис.

Направете си свещичка от захаросан мед или пригответе марлен тампон с течен. Медът има противовъзпалителни и противомикробни свойства. Изобщо пчелните артикули участват интензивно в нашите бабини предписания за хемороиди.

Да кажем – прополис, с който се прави отлична лечебна мазилка. Вземете 100 грама краве масло и го загрейте в емайлиран съд. Отдръпнете от огъня преди да стартира да се пържи и прибавете 10 грама настърган на ситно ренде прополис.

Разбърквайте 30 минути, до момента в който сместа стане хомогенна и се охлади. Съхранявайте мазилката в стъклено бурканче в хладилника. Мажете хемороидалните възли 2-3 пъти дневно и след дефекация.

5. Настойка от лайка, сок от лук.

Кипнете лайка и я оставете да кисне 20 минути. Прецедете настойката, излейте я в леген и седнете в него, до момента в който изцяло изстине. Такива ванички могат да се вършат до облекчение на положението. Някои бабини предписания за хемороиди са и за вътрешно приложение. Ето образец:

Настържете глава лук и изцедете сока. Пийте от него по една чаена лъжичка 4-5 пъти дневно 15 минути преди ястие. Курсът продължава един месец.

Други способи за лекуване на хемороиди

Народните предписания и приложението на билките не са единствената вярна посока за лекуване на хемороиди. Най-общо лекуването с билкови отвари и мехлеми, седящите вани с билки и спазването на диета с доста фибри и течности спадат къмконсервативния вид лекуване на хемороиди.

Прилагат се също някои лекарства, които работят болкоуспокояващо и противовъзпалително (нестероидни противовъзпалителни. Има обаче случаи, при които консервативната терапия не е резултатна и се постановат по-драстични ограничения. Към тях спада тъй наречените лигатура с гумена лента, при която се стопира притокът на кръв към хемороида и се провокира неговото пресъхване.

Прилагат се също криотер
апия, изгаряне с инфрачервени лъчи, лазер или електроимпулси. Какъв тъкмо деен лечебен способ да бъде определен зависи от степента на развиване, разположението на хемороида и здравословното положение на пациента.

Практикува се и типичен хирургичен способ на лекуване, който се предлага при външни тромбозирали хемороиди. Хирургичното лекуване по самопризнание на експертите нерядко е съпроводено със следоперативни затруднения заради високия риск от зараза. Възстановяването е по-продължително, само че в вероятност този вид терапия дава обещание по-малка заплаха от рецидиви./lekar.bg/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР