Преди да формират правилно отношение към живота и да възприемат

...
Преди да формират правилно отношение към живота и да възприемат
Коментари Харесай

4 безсмъртни съвета от древните философи за всеки ден

Преди да образуват вярно отношение към живота и да възприемат безсмъртните препоръки на философите, специалисти поучават да се отървем от  разрушителните лъжливи истини, които другите ни внушават. За да напълните мозъка с верните мисли, първо би трябвало да го изчистите от неверните.
Колкото повече ограничавания има, толкоз по-силно е удоволствието
Това е доста потребен съвет за тези, които не виждат мярката за развлечение. По тази тематика има и модерна сентенция - „ бизнесът преди удоволствието “. Цялата работа не е в това, че би трябвало да работите и не би трябвало да бъдете мързеливи. Изводът е, че без работа и превъзмогване на компликации няма отмора и наслаждение.
Този, който постоянно получава всичко на сребърен поднос, усилва експоненциално условията си, тъй като постоянно му липсват удоволствия. Всеки, който работи интензивно няколко следващи дни, ще се радва даже на елементарен уикенд. Ако желаете да бъдете щастливи, би трябвало да ограничите удоволствията. Радвайте се на проблемите и на обстоятелството, че би трябвало да работите, тъй като един елементарен и нехаен живот не води до положително. Това сподели Епикур.
Демокрит, различен античен мъдрец, също има вяра, че би трябвало да има баланс в живота. Той вярвал, че интервалите на упорита работа би трябвало да бъдат последвани от интервали на бездействие и развлечение. Стремежът към златната среда е съветът на Аристотел, който твърди, че неналичието и остатъкът за индивида са еднообразно разрушителни.
 5 непреходни финансови съвета от гръцки и римски философи 5 непреходни финансови съвета от гръцки и римски философи
1. Епиктет, " Енхиридион " „ Съществуването някои неща е в нашата власт, други не са. В наша власт е - съмнение, подтик, стрем...
Най-неприятната загуба на време е тази, която поражда по наша виновност
Така счита Луций Сенека, римският мъдрец. Той твърди, че дълъг и благополучен живот живее този, който вярно ръководи времето. Не мислете за минали неточности или се притеснявате за неща, които към момента не са се случили. Няма потребност да се тормозим за тези неща, на които не можем да повлияем.
Времето и виталната сила е това, което всеки от нас има. Не губете тези два сериозни ресурса за отсрочване. Никога не можеш да си върнеш изгубеното време. Не си губете времето в обществените мрежи, в безделието, с хората, които не ви харесват. Ценете всяка минута.
Страданието е толкоз належащо за нас, колкото триумфът или щастието
Когато сме задоволени, щастливи, сполучливи, тогава ставаме слепи, горди, отпуснати. Когато в живота ни се случи нещо неприятно, ние ставаме по-силни, тъй като се научаваме да преодоляваме трудностите.
 8 безсмъртни съвета от античните философи, изключително потребни в всекидневието 8 безсмъртни съвета от античните философи, изключително потребни в всекидневието
Техните остроумни забележки и ясни мисли са не по-малко настоящи през днешния ден, в сравнение с преди епохи. 1. Започнете от малко „ Пътят от...
Ето за какво Ксенофонт, създателят на тези думи, има вяра, че няма потребност да се опасява от проблемите. Разглеждайте всеки сложен витален стадий като опция да станете по-добри, да научите нещо значимо, ново. Преодоляването на компликациите укрепва нашето биополе, дава ни самочувствие, оказва помощ да се превърнем в най-хубавата версия на себе си.
„ Не е значимо какво се случва в живота ни, а по какъв начин се усещаме по този въпрос. “ Така споделя Епир. Тези думи са отлично допълнение към изречението нагоре. Проблемите остават проблеми, в случай че им позволите да го създадат. Едва когато се опитате да ги превърнете в прекарвания, те стават положителни.
Както се отнасяте към родителите си, по този начин ще се отнасят и децата ви към вас
Това са мъдрите думи на Талес от Милет, които са от голяма важност освен във връзка с околните. Начинът, по който се отнасяте към света като цяло, оформя отношението на Вселената и хората към вас към вас. В биоенергията това се назовава закон на огледалото, закон на кармата или закон на бумеранга. Ако извършите нещо положително, тогава всичко положително се връща към вас в по-голям размер. Когато сгрешим с човек или група хора, ни чака наказване.
Дори отношението към живота се чете от Вселената и се възпроизвежда под формата на триумф или крах. Ако човек цени живота си и вижда в него благосъстояние, той получава помощ от Вселената. Ако човек се отнася към живота без почитание, го атакуват безкрайни проблеми.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР