Преди частните самолети и полетите, в които можем да ползваме

...
Преди частните самолети и полетите, в които можем да ползваме
Коментари Харесай

Ориент експрес все още пътува, цените обаче не са по джоба на всички

Преди частните самолети и полетите, в които можем да употребяваме бизнес класа, високопоставените персони, както и богаташите са могли да обикалят Европа на един от най-луксозните влакове, написа CNBC.

Днес към този момент всеки може да го направи, само че цената за това е 2 300 $, или близо 3 900 лв. за пътешестване, което трае едно денонощие.

Имайте поради, че това са най-евтините билети за пътешестване от Флоренция до Париж, употребявайки Venice Simplon-Orient-Express. Историческият влад през днешния ден оперира под шапката на Belmond, което е туристически бранд, благосъстоятелност на LVMH.

Цените обаче очевидно не смущават искащите, защото множеството пътувания са с разпродадени места.

" 2019 година бе рекордна за Venice Simplon-Orient-Express (VSOE), като приходите се покачиха със 70% по отношение на 2015 година ", сподели вицепрезидентът на Belmond Гари Франклин.

Пътуванията бяха обновени през юни, когато бяха закупени множеството от местата на влака.



„ Наблюдаваме възобновяване на пътуването с влакове след пандемията от Covid-19. С стартирането на нови направления, считам, че бързо, само че несъмнено ще отчетем нараснал интерес и търсене на билети в идващите месеци “, споделя Франклин.

Влакът Venice Simplon-Orient-Express се състои от 11 спални вагона, три ресторанта, един бар и два вагона за чиновниците, което го прави най-дългият пътнически трен в Европа.
Това обаче не е елементарен трен. Всеки от 17-те вагона е бил част от „ Ориент Експрес “, който свързал Париж с Истанбул.

За татко на " Ориент Експрес " се смята белгиецът Жорж Нагелмакерс. Първото пътешестване на именития трен стартира на 4 октомври 1883 година

В първокласните си вагони той е приютявал австрийският император Франц-Йосиф, английската кралица Елизабет II, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи и други.

Пътувал е по два маршрута. Разстоянието от Париж през Будапеща и Букурещ до Истанбул е изминавал за шест дни. Два дни е траело пътуването от Лондон през Париж до Венеция.



Новите направления

Заради пандемията от Covid-19, VSOE пропусна целия си сезон, който нормално продължава от март до ноември.

След насилственото 18-месечно затваряне влакът към този момент пътува до едни от най-популярните туристически дестинации в Европа. По този метод, към Лондон, Париж и Венеция към този момент можем да прибавим и Амстердам, Брюксел, Женева, Рим и Флоренция.

Новият маршрут до Амстердам е толкоз известен, че билетите за цялата 2022 година са съвсем разпродадени.

Пандемията оказа помощ да се изградят три нови първокласни жилището, с който броят им към този момент е шест. Всеки от тях може да приюти по двама пасажери, а цените стартират от 7 200 $ или над 12 100 лв. на човек за по-кратките пътувания.

Историята, мистичността и първокласните условия са единствено част от аргументите толкоз богаташи да желаят да си платят, с цел да пътуват с влака.

„ Имаме единствено 120 души във влака, до момента в който в елементарните можеш да събереш и до 2000 души ", споделя още Франклин.

Някои пътувания траят единствено по една нощ, до момента в който други са за цели 5 дни.

Пътуването до Истанбул, да вземем за пример, ще ви коства по 47 650 $ или над 80 000 лв., до момента в който първокласните жилища се оферират за 150 000 $ или 253 000 лв..

„ Да, пътуването не е на ниска цена, само че същото може да се каже, както за поддръжката, по този начин и за реставрацията на влака. Това е едно фантастично преживяване за парите ви “, добавя още Франклин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР