Преди броени дни е издъхнал Камен Матов, известен още като

...
Преди броени дни е издъхнал Камен Матов, известен още като
Коментари Харесай

Отиде си Камен Матов – Тимоти – незаконният син на Бай Тошо

Преди броени дни е умрял Камен Матов, прочут още като Тимоти, който десетилетия наред е спряган за противозаконен наследник на Тодор Живков. За това, че Тимоти е напуснал този свят ненадейно на 69 години, оповести н обществените мрежи вдовицата на фамозния публицист Димитър Цонев – Мариана Цонева. Двамата с него кумуват на сватбата на Тимоти в средата на 90-те години на предишния век.

 

„ Много ми е мъчително и тежко. Във вторник го изпратихме. На погребението му имаше доста хора, които го обичахме и уважавахме “, показа пред уеб страницата Lupa.bg Мариана Цонева.

Не се оповестява повода за кончината му, само че някои подозират, че е покосен от инсулт. В последните месеци обаче Камен бил очевидно измършавял и бледен. Започнал да страни от бохемските компании, в които постоянно е бил център на внимание.

 

Камен Матов – Тимоти, е един от двамата синове на именитата персонална секретарка на Тодор Живков – Ангелина Горинова. Още в годините на соца се мълви настойчиво, че тя е и държанка на Бай Тошо – нещо, което се рапортува и от непознатите разузнавания, даже от „ братската “ Съюз на съветските социалистически републики. Горинова до последно остава вярна на Живков – тя е негова неизменима дясна ръка чак до 10 ноември 1989 година и му служи правилно повече от три десетилетия! Привлечена е като обвинена в прословутото „ Дело №1 “ против Тато през 1990 година

 

Именно в първите години на демокрацията се появяват и първите изявления, че Горинова е родила наследник на Тодор Живков. Нито тя, нито Камен ги опровергават. Факт е, че Камен живее в пространно жилище в центъра на София, което му е купено от някогашния Първи.

 

Смята се, че плод на любовта на секретарката и някогашния Първи е Камен. Като татко, несъмнено, е вписан тогавашният брачен партньор на Ангелина – Христо Матов. Малко откакто бебето се ражда, той я напуща. Клюкарите в годините на соца се кълнат, че повода е точно тази – Матов бил уверен, че не е татко на сина си, а детето е от Тодор Живков. След като се развежда със брачна половинка си, секретарката на Бай Тошо се омъжва за генерала от Държавна сигурност Иван Горинов, от който обаче няма деца.

 

Живков също се грижи за него като за роден наследник – невръстният Камен пораства дружно с неговите деца Владимир и Людмила, което още повече подклажда слуховете. Двамата остават близки и след 10 ноември – Камен е измежду постоянните посетители в къщата му в „ Бояна “, където Живков прекарва последните си години под домакински арест. Той има мощна връзка с биологичния си татко.

 

Всички го назоваха Тимоти. Това, че беше противозаконен наследник на Тодор Живков, беше обществена загадка в елитните кръгове. Аз това го знам от моя татко. Знаеше се и от Държавна сигурност, по тази причина от главата на Камен не падаше и косъмче! Той си правеше каквото изиска, пазеха го от най-високо място. Нямам никакво подозрение в това, че е наследник на Живков. Разбира се, може да бъде потвърдено с ДНК проби, само че някой от семейството Живкови би трябвало публично да го изиска.

 

А кой от тях има интерес от това? “, съобщи преди години в свое изявление Дамян Дамянов, наследник на бившето комунистическо великолепие Райко Дамянов. Той посочваше, че Владимир Живков намерено ненавиждал полубрат си Камен, тъй като считал, че татко им обичал повече него.

 

Така или другояче, със гибелта си Камен Матов отнесе тайната в гроба. Преди няколко години си отиде и майка му Ангелина Горинова, тъй че към този момент няма кой да удостовери или отхвърли слуховете.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР