Преди броени дни bTV предприе доста интересен ход с цел

...
Преди броени дни bTV предприе доста интересен ход с цел
Коментари Харесай

bTV се подигра жестоко със зрителите си

Преди броени дни bTV предприе много забавен ход за повдигане на рейтинга. Медията спря новия български сериал „ Алфа “, предаван всяка неделя от 21 ч., след което пусна турски от 2022 година, който върви всеки работен ден.

 

Сега почитателите на сапунките са щастливи, че могат да гледат още една от обичаните си истории от южната ни съседка, до момента в който родното криминале е задушено съзнателно, без никакво предизвестие и без публично пояснение на аргументите, наложили този  ход.

 

Свалянето на сериала „ Алфа ” от програмата на Би Ти Ви пристигна като гръм от ясно небе за почитателите му, които се оказаха много като за продукция с общо три излъчени от канала епизода. Миналия петък актьори и други членове на екипа започнаха да пишат в обществените мрежи, че планът им минава в Би Ти Ви Екшън, като резервира деня и часа на излъчването си. Те молеха другари и познати да споделят информацията, с цел да стигне тя до феновете, които биха желали да продължат да гледат сериала. В неделя трябваше да се излъчи четвъртият епизод и почитател групите в обществените мрежи се изпълниха с въпроси от хора, които нямат кабелна или живеят в чужбина без достъп до екшън канала на медийната група. Всички те търсеха други възможности по какъв начин да продължат да гледат криминалето. Оказа се, че платформата Би Ти Ви Плюсне им прави работа, тъй като от малкия екран качват на нея стратегиите, излъчени по Би Ти Ви, само че не и по Би Ти Ви Екшън. На нея могат да се гледат първите три епизода на „ Алфа ”, само че не и четвъртият.

 

От малкия екран по този начин и не оповестиха публично за преместването на плана. Сериалът просто беше тихомълком свален от главния канал, който излъчи първите три епизода в три поредни недели от 21 ч., и позициониран в канала с надалеч по-нисък рейтинг, запазвайки часа и деня на лъчение. Това е необичайно поради обстоятелството, че продукцията не наподобява евтина и единствено преди по-малко от месец на нея се залагаха огромни очаквания. Очевидно е, че са вложени много пари в нея, а това нормално се прави с концепцията, че инвестицията ще бъде оправдана от висок рейтинг, Слуховете, че „ Алфа ” е свален поради невисок рейтинг, нито са доказани от Би Ти Ви, нито са отречени.

 

Официалните лица там се държат по този начин, все едно нищо изключително не се е случило, а хората от екипа пишат само, че „ смяната се постанова заради програмно решение на малкия екран ”. Какво е наложило това решение, никой не издава. Според осведомени повода в действителност са ужасяващо неприятните резултати на сериала. В този часови пояс Би Ти Ви напряко е размазана от Нова телевизия, само че по-лошото е, че е изпреварена даже от Българска национална телевизия по гледаемост.

 

Така на процедура поради „ Алфа ” Би  Ти Ви е чак №З по рейтинг всред националните канали, като резултатите й може да се сравнят с тези на кабеларка – едвам 9,7% фенове пред екрана, което е злополука (обичайно в неделя вечер са най-малко 23%).

Четири дни откакто смъкнаха “българското криминале, от Би Ти Ви оповестиха, че пускат нова турска продукция. Това е сериалът „ Скъпа мамо ”, който е заложен за лъчение всеки следобяд от 16 часа. Това направи усещане на феновете, някои от които разясниха, че за малкия екран очевидно турските планове са приоритет.

 

Липсата на публична информация, както нормално, породи много клюки. Неофициално се шушука, че главната причина е промяната на програмния шеф в края на предходната година. На мястото на предходния – Христо Хаджитанев, беше назначен идващият от Нова тв Апостол Пенчев, който е бил началник на програмата в Би Ти Ви и преди години. „ Алфа ” е сниман по времето на Хаджитанев още предходната пролет.

 

Справка сочи, че Хаджитанев е съветник по сюжета на престъпния сериал, който другояче е продуциран от Найо Тицин. В качеството си на съветник по сюжета е допустимо някогашният програмен шеф да е взел хонорар, което би следвало да се преглежда като спор на ползи. Но това би трябвало да е било известно на неговите шефове в малкия екран и надали е минало без утвърждението им, тъй че мъчно би могло да се преглежда като нарушаване на положителните практики в една уважаваща себе си медия..

За Хаджитанев се знае също по този начин, че преди да стане програмен шеф, е един от деятелите на „ Да, България ”.

 

„ Алфа ” е един от дребното истински артикули, които Би Ти Ви е произвеждала в последните години. Освен него, другият автентичен бг сериал в малкия екран е „ Съни бийч, който обаче няма проблем с рейтинга. Като се изключи „ Столичани допълнително ”, който потегли през 2011-а и завърши през 2019-а, малкия екран в последните години е снимала сериалите „ Мен не ме мислете ”, „ Татковци ” и „ Скъпи наследници ”. Всички те са по лиценз на непознати планове, надлежно от Полша, Аржентина и Хърватия. „ Алфа " е първият некомедиен автентичен български план, който малкия екран излъчва след „ Фамилията “ и „ Седем часа разлика ”, които бяха спрени също толкоз ненадейно и неоснователно още преди 10 години.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР