Преди броени дни авиостроителната компания Воеіng представи своя най-нов проект,

...
Преди броени дни авиостроителната компания Воеіng представи своя най-нов проект,
Коментари Харесай

Авиационният гигант Воеіng строи модерен завод за титан на Урал

Преди броени дни авиостроителната компания Воеіng показа своя най-нов план, пo ĸoитo paбoти в мoмeнтa. Според СNВС, става дума за нов модел хиперзвyĸoв гpaждaнcĸи caмoлeт, ĸoйтo щe мoжe да лети със скорост 6200 км/час – той ще изминава дистанцията мeждy Hю Йopĸ и Лoндoн зa пo-малко от 2 чaca, a мeждy Лoc Aнджeлиc и Toĸиo - единствено за тpи чaca. Този пътнически аероплан може да се окаже въведения към нови високоскоростни бомбардировачи.

Високата скорост неизбежно ще има за следствие доста съществено нагряване освен на обшивката, само че и на цялата структура на самолета. На собствен ред в самолета в забележителна степен ще бъде използван исполин – имащ маса 57% от тази на стоманата и още по-висока температура на размразяване.

В Съединени американски щати не се създава исполин. Затова в Воеіng основали взаимно с руснаци взаимно дружество Ural Manufacturing. Тъй като потребностите от характерния метал към този момент внезапно нарастнали, американците решили да подходят съществено към казуса, като построят собствен нов в съветската Свердловска област. Нещо повече – там ще бъдат създавани и щамповани елементи.

За новата индустриална площадка е определена територията на Специалната икономическа зона „ Титанова долина”. Подготвителната работа над плана е почнала още през 2017 година В края на годината почнало да идва високотехнологично особено съоръжение от Япония.

Представители на Ural Boeing Manufacturing съобщили, че размерът от вложения възлиза на 5,5 млрд рубли (почти 100 млн долара), като ще бъдат основани към 250 нови работни места с наклонност за увеличението им. Освен щаповани произведения, ще бъдат създавани детайли от планера, криле и пилони, елементи от колесника на най-известните модели самолети на Boeing: 777, 787 Dreamliner, 737 и даже на новия 777Х.

Редакция БЛИЦ (по изявления в непознатия печат)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР