Преди броени часове Apple официално представи новите iPhone 15 Pro

...
Преди броени часове Apple официално представи новите iPhone 15 Pro
Коментари Харесай

Apple представи iPhone 15, iPhone 15 Pro и 15 Pro Max – ето какви са новостите

Преди броени часове Apple публично показа новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ститаниеви рамки и USB-C порт, който заменя Lightning конектора. Новите модели Pro употребяват корпус от матиран исполин вместо неръждаема стомана. Apple твърди, че новият iPhone 15 Pro е най-лекият професионален модел до момента. Освен това той има най-тънките рамки до момента. Цялостнитеразмери са понижени, без да се понижава размерът на екрана.
Както и предходната година, iPhone 15 и iPhone 15 Plus са с 6,1-инчов и 6,7-инчов екран и Dynamic Island, който към този момент е общоприет при всички смарт телефони от серията 15. Apple обаче съобщи, че оптималната бляскавост към този момент доближава 2000 нита. Смартфоните ще са налични за предварителна поръчка от петък, а доставките ще стартират на 22 септември.
Освен новите цветове, които са розово, жълто, зелено, синьо и черно, компанията е заложила и на датчик с 48MP резолюция, еднакъв с този при iPhone 14 Pro. Той разрешава снимане в 1х и 2х зуум режим, както и 0.5х режим за широкоъгълната камера. Режимът " Портрет " също е модернизиран за iPhone 15. Apple твърди, че портретните фотоси със синтетично боке оферират по-добри резултати при слаба светлина от всеки път. Режимът " Портрет " към този момент ще се задейства и автоматизирано, когато снимате обект в режим на главната камера.
iPhone 15 и iPhone 15 Plus се зареждат от чипа A16 Bionic, който преди този момент беше употребен в моделите iPhone 14 Pro. Системата на чип A16 съдържа 6-ядрен централен процесор и 5-ядрен графичен процесор. Батерията на iPhone 15 е със същия потенциал като тази на iPhone 14, като iPhone 15 Plus може да се похвали с малко по-дълъг живот заради по-големия екран.
iPhone 15 разполага и с второ потомство Ultra-Wideband чип за възстановяване на обсега при търсене на местополобение. Освен това към този момент можете да се ориентирате непосредствено към човек с функционалността Precision Finding, а освен към предмети с прикрепени AirTags.
Новият iPhone 15 Pro разполага и с по този начин спрягания Action бутон на мястото на превключвателя за изключване на звука. Новият бутон може да бъде употребен за редица функционалности, в това число пускане на камерата, достъп до директни пътища, пускане на запис или други.
Новите iPhone-и от Pro серията се зареждат от A17 процесор, който е първия 3nm чип на Apple. От компанията дават обещание до 20% по-бързо GPU, както и по-добро показване при гейминг с помощта на подобренията. От Apple даже стигат по-далеч като споделят, че това е най-хубавият смарт телефон гейминг на пазара. Подобно и на другите смарт телефони от серията, новите модели ще употребяват USB-C конектор, само че тук той ще поддържа трансфер на данни до 10GBps с опционален USB3 кабел.
Apple твърди, че камерата е еквивалент на седем разнообразни обектива на фотоапарат благодарение на три разнообразни датчика. Ново нанопокритие понижава отблясъците в лещите, а 48-мегапикселовият датчик е с усъвършенствана работа при слаба светлина. Камерата е ориентирана към фотографите и видеооператорите, които получават 48MP HEIF формат, както снимане в 24,28 и 35мм формат от главната камера.
iPhone 15 Pro се снабдява и с режим „ Портрет “ от последващо потомство с 2 пъти по-добра работа при слаба светлина и по-добро ръководство на фокуса. Телеобективът на iPhone 15 Pro Max разполага с 5-кратно оптично нарастване и фокусно разстояние 120 мм. Смартфонът употребява и перископична камера, която от Apple назовават тетрапризма. Оптичната стабилизация на смарт телефон също е усъвършенствана с опция за придвижване в три направления - за първи път сложено в миналото в смарт телефон. Ултраширокият датчик прави макроснимки и 13-милиметрови фотоси, допълвайки седемте фокусни дистанции, упоменати нагоре.
Снимките и видеоклиповете към този момент могат да се записват непосредствено в Mac или във външна памет. ProRes също по този начин доближава до 4K60.iPhone 15 Pro към този момент снима Vision Pro и " пространствено видео ". Той употребява ултрашироката и главната камера за основаване на 3D видеоклипове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР