Преди близо 30 години се появиха малките и средните предприятия.

...
Преди близо 30 години се появиха малките и средните предприятия.
Коментари Харесай

90% от малките и средни предприятия не членуват в браншови организации

" Преди близо 30 години се появиха дребните и междинните предприятия. Те имат още 10 тежки години пред себе си. Категорично, няма по какъв начин 40 години да вървиш в една посока и да очакваш, че за 10 години освен ще смениш посоката, само че ще изведеш България на челно място “, показва в " Нашият ден “ Георги Чернев, ръководител на Софийската търговско-промишлена камара.

Той добавя, че в България има дребни компании, които са като " ручейчета “, нагледно казано. Те текат в една среда, в пясъчна среда, неприятна среда за бизнес и потъват. Някои от тях съумяха за 30 години да оцелеят, само че това са малко на брой.

Нашата задача е тези ручейчета да се обединят в по-голяма река, наречена браншова организация. Този развой е почнал и има едно осъзнаване в тези дребни компании, че те би трябвало да са част от нещо по-голямо, което да ги пази.

Само в България бизнесът е разграничен съзнателно от политическата класа на пет работодателски организации, които действат на правилото " Разделяй и владей ". Статистиката сочи, че 90% от дребните и междинните предприятия не членуват в браншови организации.

" Това, което би трябвало да осъзнаят дребните компании, е, че те не могат сами да изплуват в идните 10 години. Второ, да осъзнаят, че те ще продължат " да тичат във фитнес зала на бягаща пътека “ – на едно място. Виждаме, че дребните и междинните бизнеси потъват. Изчезват цели сектори “, показва още Георги Чернев в изявление на Нина Цанева за “Нашият ден “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР